Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο "ΙΚΑΡΟΣ" στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρίες

Στις 31 Μαΐου ανοίγει την αυλαία του στο ΟΑΚΑ της Αθήνας το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρίες.

Θα διαρκέσει τρεις ημέρες και πραγματοποιείτε υπό τη σκιά των παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου. Διορανώτρια αρχή είναι η Eθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ. Οι συμμετοχές τόσο σε συλλογικό επίπεδο θα σπάσουν κάθε ρεκόρ όσο και σε αγωνιστικό συναγωνισμό.

Ο «ΙΚΑΡΟΣ» το αθλητικό σωματείο των ατόμων με αναπηρίες του Ρεθύμνου γυμνάζεται και προπονείτε καθόλη τη διάρκεια του έτους. Το τελευταίο διάστημα οι αθλητές του προπονούνται εντατικά από την προπονήτριά τους Μαρίνα Βενιανάκη, η οποία περιβάλλει τους αθλητές της με αγάπη και με τη στήριξη που τους παρέχει τους έχει δώσει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας. Από τεχνικής πλευράς οι αθλητές είναι σε καλή φυσική κατάσταση και η προσδοκία για διακρίσεις είναι εμφανείς στα πρόσωπα των 14 αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο παραπάνω πρωτάθλημα.

Στην ομάδα του «ΙΚΑΡΟΥ» επέστρεψε και η πρωταθλήτριά του Ζαφείρα Μαραβελάκη η οποία έχει πάρει προσωρινή μεταγραφή στο Αρίωνα Χανίων. Επίσης φέτος συμμετέχουν και δύο νέοι αθλητές οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην ομάδα και θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διεξάγεται σε δύο φάσεις και συγκεκριμένα: το πανελλήνιο πρτάθλημα στίβου αθλητών με νοητική αναπηρία και το πρωτάθλημα στίβου των υπόλοιπων κατηγοριών ΑμεΑ.

Η αποστολή του ΙΚΑΡΟΥ που εκτός από τους 14 αθλητές και αθλήτριες αποτελείται από την προπονήτρια, την αρχηγό της αποστολής και μία συνοδό.

Υπενθυμίζεται ότι ο «ΙΚΑΡΟΣ» στο περσινό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ είχε κατακτήσει 14 μετάλλια (6 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα). Επίσης τον περασμένο μήνα ο ποδηλάτης του ΙΚΑΡΟΥ Δημήτρης Ζυμβραγουδάκης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες αντοχής και χάλκινο μετάλλιο στην χρονομέτρηση της ποδηλασίας. Για τις παραπάνω επιτυχίες η διοίκηση του ΙΚΑΡΟΥ ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν υλικά και συγκεκριμένα: την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνης, το δήμο Ρεθύμνης και την ΑΝΕΚ LINES.

O πρόεδρος Δ. Τσαχάκης και η διοίκηση του σωματείου δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας κατά την προπονητική περίοδο και αισιόδοξοι για την παρουσία και τις αγωνιστικές δυνατότητες και προοπτικές των αθλητών τους.
Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα του σωματείου δυσχεραίνουν τις παραπάνω αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και η διοίκηση προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει χορηγούς προκειμένου να καλύψει το οικονομικό βάρος που συνεπάγονται οι εν λόγω υποχρεώσεις.
 
Πηγή: goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου