Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας»

Τις Κυριακές 22 και 29 Απριλίου, καθώς και τις Κυριακές μέχρι και τις 20 του Μαΐου (πλην αυτής των εκλογών) και ώρες 10.00 -13.00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια, θα αποκαλυφθούν η ομορφιά των πολύτιμων λίθων, η ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, η μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, η ιστορία του Λαυρίου κ.ά. Με διαδραστικά παιχνίδια, οι μικροί μας φίλοι επισκέπτες, θα συμμετάσχουν σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας, θα νιώσουν τον πυρετό του χρυσού όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες, θα πειραματισθούν με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, θα ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων κ.ά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών», με μοναδικά εκθέματα και συλλογές ορυκτών από όλο τον κόσμο.

Το επιστημονικό επιτελείο του Μουσείου οργανώνει το πνευματικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο αυτής της εκδήλωσης.

Το Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας, βρίσκεται στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, στη Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είσοδος από τη κεντρική πύλη, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε.

Γενική είσοδος 2 ευρώ
(Η συμμετοχή στα διαδραστικά παιχνίδια δεν χρεώνεται) 
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου