Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πασχαλινά παζάρια και δράσεις

Πασχαλινά παζάρια και δράσεις για την ανακούφιση των ασθενέστερων πληθυσμιακών ομάδων συγκαταλέγονται στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και δήμοι, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Περίπτερο των «Γιατρών του Κόσμου» λειτουργεί απέναντι από την πλατεία Κοραή μέχρι τις 12 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Στο περίπτερο υπάρχει ενημερωτικό υλικό για το κοινό σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις των «Γιατρών του Κόσμου», καθώς και κούπες, μπλούζες, καπέλα και πασχαλινές κάρτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χειροποίητες λαμπάδες, που φέρουν την υπογραφή των εθελοντών των «Γιατρών του Κόσμου». Τα έσοδα από την πώληση των λαμπάδων θα διατεθούν για την κάλυψη των ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών παιδιών σε όλη την Ελλάδα.

Πασχαλινή γιορτή για τους άστεγους θα διοργανώσει ο Δήμος Αθηναίων την ημέρα του Πάσχα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του.

Πασχαλινό παζάρι διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καλλιθέας μέχρι την Μεγάλη Τρίτη στην είσοδο του δημαρχείου Καλλιθέας.

Λευκές λαμπάδες θα στολίσουν παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ζωγράφου σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί, στον πεζόδρομο του κινηματογράφου «Αλέκα».

Εκδήλωση με διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, μπαλονοκατασκευές, δημιουργικές και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, αλλά και πίστα αναρρίχησης διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αγάπη για Όλους» το Σάββατο και την Κυριακή στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων. Η γιορτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τα ζώα. Τμήμα των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθούν στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου», σε άπορες οικογένειες και στη νοσηλεία αδέσποτων ζώων.

Πασχαλινό παζάρι διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης από σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, στις 8 το βράδυ στον κήπο του Δικτύου (Αμαλιάδος 15, Αμπελόκηποι). Στο παζάρι θα διατίθενται μεταχειρισμένα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα από 1 έως 3 ευρώ το κάθε ένα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν καλοκαιρινά ρούχα που δεν χρειάζονται και να τα διαθέσουν στο παζάρι. Επίσης, την Κυριακή, στις 5 μ.μ., θα διοργανωθεί εργαστήριο κατασκευής λαμπάδας.

Ο Σύλλογος Οικογένειας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση» διοργανώνει για πρώτη φορά πασχαλινή αγορά μέχρι τις 8 Απριλίου στα γραφεία του (Σολωμού 27, Εξάρχεια). Τα μέλη του δημιούργησαν και διαθέτουν στους επισκέπτες χειροποίητα δώρα, λαμπάδες και σπιτικά γλυκά. Στόχος είναι η ηθική και οικονομική υποστήριξη του έργου του θεραπευτικού προγράμματος.

Το «ΚΕΘΕΑ Διάβαση» διοργανώνει παζάρι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στο δημοτικό πολυχώρο «Γαλαξίας», στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 10 και 11 Απριλίου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει πασχαλινά παζάρια στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο
Μαρούσι (ώς το Μεγάλο Σάββατο), στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι (ώς το Μεγάλο
Σάββατο), στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα (σήμερα), στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω (αύριο, Παρασκευή), στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου (Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη) και στην πλατεία Ιλίου στο Ίλιον (Σάββατο 7 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη).

Πασχαλινό μπαζάρ διοργανώνει και η «Fair Trade Hellas» στις εγκαταστάσεις της (Βεΐκου 2, Ακρόπολη). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά, λαμπάδες, αλλά και τις δημοφιλείς κούκλες «Worry dolls», μικρές κούκλες από τη Γουατεμάλα, που θεωρείται ότι διώχνουν τις ανησυχίες.

Λαμπάδες και άλλα πασχαλινά δώρα για μικρούς και μεγάλους θα περιλαμβάνονται στο παζάρι του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων που θα διοργανωθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 10 π.μ. με 4.30 μ.μ., στην Πνευματική Εστία Βούλας. Επίσης, ο Σύλλογος καλεί τους ενδιαφερόμενους να χαρίσουν πράγματα, όπως ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, είδη κουζίνας, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, πίνακες, χαλιά και παιχνίδια.

Επισιτιστικό πρόγραμμα διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γραμμή Ζωής» τις ημέρες πριν από το Πάσχα. Με το σύνθημα «Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που μας ανέθρεψαν», εθελοντές και προσωπικό της ΜΚΟ θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες σε περιοχές όλης της Αττικής για να μοιράσουν τρόφιμα σε ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη.

Προγράμματα διανομής τροφίμων για τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους διοργανώνουν και δήμοι της Αττικής, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πειραιά, Αιγάλεω και Χαλανδρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου