Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Θερινά Σχολεία για μαθητές Λυκείου

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τα Θερινά μας Σχολεία στη Ζάκυνθο ,στην Ερέτρια στην Κάρυστο στην Καλαμάτα στην Κέρκυρα και στα Γιαννιτσά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας οργανώνοντας και αυτό το καλοκαίρι από 22 -29 Ιουνίου 2012 Θερινά Σχολεία σε Ερέτρια σε Γιαννιτσά και στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Κάρυστο από 27 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2012.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές  ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν ,χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .

Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Αης και Βης και Γης τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:
α) Μηχανική & Εφαρμογές , β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα δ) Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία ζ)Τοπολογία& Περιβάλλον

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:
10.00 - 11.30 Πρωινή Διάλεξη,12.00 - 13.30 Μεσημεριανή διάλεξη
12.00 - 13.30 Μεσημεριανή διάλεξη 19.30 - 21.00 Δραστηριότητα

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 17 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2011 ή 2012.
Κόστος: 250 € ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης.)
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου