Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

"Φίλοι" με τα παιδιά τους το 92% των γονιών!

Στο σύγχρονο κόσμο που όλη η ζωή μας κυριεύεται από τη μανία του Ίντερνετ, είναι πολύ λογικό να γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για το κατά πόσον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Τwitter, το Google + επηρεάζουν και τις ζωές των παιδιών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το Ιντερνετ ενοχοποιείται για κατάθλιψη, ενώ έχει αυξηθεί ανησυχητικά και η χρήση του Facebook από ανήλικους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις που γίνονται από την επιστημονική κοινότητα, οι γονείς θα πρέπει να έχουν το νου τους στις δράσεις των παιδιών τους στο διαδίκτυο, μια και είναι ένας χώρος που αν τα αφήσετε τελείως ανεξέλεγκτα ενέχει πολλούς κινδύνους.

Πρόσφατη έκθεση του Lab42, μιας εταιρίας ερευνών αγοράς, το 43% των γονέων παρακολουθούν από κοντά τη δραστηριότητα των παιδιών τους, ελέγχοντας τις σελίδες τους, ενώ το 31% το κάνει σε καθημερινή βάση.

Το 92% των γονέων είναι «φίλοι» με τα παιδιά τους στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 72% έχουν και τους κωδικούς πρόσβασης.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε στις ΗΠΑ,και η LAB42 εδρεύει στο Σικάγο.

Περισσότερα στο mother.gr
 
Πηγή: capitalHealth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου