Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προκήρυξη διαγωνισμών για το Ελληνικό παιδικό βιβλίο

Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε την προκήρυξη πανελλήνιου διαγωνισμού για τα εξής, μεταξύ άλλων, βραβεία σε φυσικά πρόσωπα και φορείς:
1. Βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή - στον Έλληνα Δάσκαλο» σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για την Παιδική Λογοτεχνία.
Έπαθλο: 500 ευρώ (χορηγός ο κ. Πάνος Αλέφαντος) και βιβλία αξίας 600 ευρώ από τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.
2. Βραβείο σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Νεανική Λογοτεχνία.
Έπαθλο: βιβλία αξίας 300 ευρώ στον εκπαιδευτικό και 200 ευρώ στο σχολείο του, από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
3. Βραβείο σε παιδική/νεανική βιβλιοθήκη για τη συνολική της δράση.
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 1.000 ευρώ από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.
4. Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και τους νέους, το οποίο εκπόνησε και εφάρμοσε σχολείο, βιβλιοθήκη, άλλος φορέας ή φυσικό πρόσωπο.
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ, επιλογής του βραβευμένου, Ευρώ από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.
5. Βραβείο σε σχολείο, βιβλιοθήκη ή άλλο φορέα που καλλιεργεί την αγάπη για το παιδικό/νεανικό βιβλίο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως μέσω του διαδικτύου. 
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 800 ευρώ από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. 
6. Βραβείο σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου ή Λυκείου που με τις δραστηριότητές του προωθεί την παιδική/νεανική λογοτεχνία.
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 500 ευρώ από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
7. Βραβείο σε βιβλιοθηκονόμο που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική/νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 500 ευρώ από τις Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.
8. Βραβείο σε Σχολικό – μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Υποβολή υποψηφιοτήτων έως 27 Ιανουαρίου 2012. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής στους διαγωνισμούς στην ιστοσελίδα www.greekibby.gr

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου