Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χειμερινές Δραστηριότητες Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει και για τη χειμερινή περίοδο, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου σήμερα Τρίτη 23/10/12 στο Δημαρχείο Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης και η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών κ. Βιβή Χουδαλάκη.

Εκτός από τον καθημερινό δανεισμό και τη χρήση εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες, που θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των Βιβλιοθηκών.

Πάνω από 60 δράσεις έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλους του έτους, όλες με ελεύθερη είσοδο πολλές συνεργασίες με εθελοντές και ομάδες, που με αγάπη προσφέρουν στα παιδιά και συμβάλλουν στην διεξαγωγή του προγράμματος.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη επίσης, στηρίζει και τα παιδιά που μένουν περιφερειακά της πόλης, με το πρόγραμμα της Κινητής Βιβλιοθήκης, που σκοπό έχει την αύξηση της αναγνωσιμότητας και την προώθηση του βιβλίου, δίνοντας τους την ευκαιρία να δανειστούν από τη συλλογή της.

Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς… αλλά και μεγάλους, και έχει ως εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου