Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τι ζητάνε οι γονείς του “πεζοδρομίου”;

Ένα σχολείο στον δρόμο θα στήσουν κέντρο της Αθήνας οι γονείς παιδιών που πηγαίνουν σε Ειδικά Σχολεία της Αττικής ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην διακοπή της μεταφοράς των παιδιών με σχολικά λεωφορεία. Μετά από πολλά ψηφίσματα διαμαρτυρίας, συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και διαδηλώσεις στο δρόμο, οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες από περισσότερα από 25 σχολεία καταφεύγουν σε αυτόν τον παραστατικό τρόπο ειρηνικής διαμαρτυρίας έχοντας μια τελευταία ελπίδα ότι η πολιτεία θα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος και θα τους βγάλει από το αδιέξοδο.
Σε αυτή την εικονική σχολική τάξη οι γονείς θα μεταφέρουν απλά την καθημερινότητά τους στο δρόμο μπροστά στα μάτια των περαστικών. Εκεί, θα απασχολήσουν τα παιδιά τους που λόγω του προβλήματος της μεταφοράς τους στο σχολείο αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι, να χάνουν μαθήματα και ταυτόχρονα να απομονώνονται από τους συνομήλικούς τους. Υπολογίζεται ότι το 80% των μαθητών, μεταξύ των οποίων παιδιά με αυτισμό, αναπηρίες και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν πηγαίνουν καθόλου ή πηγαίνουν περιστασιακά στο σχολείο.
Το πρόβλημα προέκυψε γιατί η πολιτεία καθυστερεί να ρυθμίσει τις οικονομικές της διαφορές με τους ιδιοκτήτες των σχολικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα να διακοπεί μια υπηρεσία που είναι απαραίτητη για την λειτουργία των Ειδικών Σχολείων.

ΠΟΥ: Πεζόδρομος της οδού Κοραή, κοντά στο Πανεπιστήμιο
ΠΟΤΕ: Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 10:00-13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου