Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Γιορτή για την Αποτυχία μου η 13η Οκτωβρίου

«Όποιος δεν έχει αποτύχει, δεν έχει προσπαθήσει να κάνει τίποτα καινούριο», είχε πει ο Αϊνστάιν. Με αυτό το επιχείρημα, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από την Φινλανδία μια προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την αποτυχία, και κυρίως, όσους αποτυγχάνουν. Κι αυτό γιατί, αν φοβάσαι την αποτυχία, δεν θα προσπαθήσεις ποτέ.

Ήταν η Εθνική Εορτή που υμνούσε την Αποτυχία και την καθιστούσε «πολύτιμο μάθημα» (το δικό μας «το πάθημα, σου έγινε μάθημα». Άνθρωποι από την Aalto Entrepreneurship Society (αποκλειστικά από φοιτητές και αποφοίτους που επιχειρούν να φτιάξουν startup), Boardman και άλλους οργανισμούς στην Φινλανδία πήραν συνεντεύξεις από δημόσια πρόσωπα στην χώρα που δεν φοβήθηκαν να μοιραστούν προσωπικές ιστορίες αποτυχίας. Έφτιαξαν μια σελίδα στο Facebook, και έναν δικτυακό τόπο με το μανιφέστο τους και διαπίστωσαν ότι το ενδιαφέρον για την... αποτυχία είχε μεγάλη επιτυχία: ένα εκατομμύριο επισκέψεις στο Facebook, 80.000 προβολές των σχετικών βίντεο και περισσότερες από 300 ιστορίες αποτυχίας που κοινοποιήθηκαν.

Φέτος, η ανορθόδοξη αυτή γιορτή που ονομάστηκε International Day of Failure θα γιορταστεί με εκδηλώσεις αλληλοϋποστήριξης σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις την 13η Οκτωβρίου.
Στην Αθήνα μαθαίνουμε από την ομάδα ThinkBiz («το πρώτο Student Entrepreneurship Club στο ΟΠΑ που επιχειρεί να συνδράμει στην προσπάθεια να αναπτυχθεί το ελληνικό οικοσύστημα των startup») ότι η γιορτή θα ξεκινήσει δύο ημέρες νωρίτερα, στις 11 Οκτωβρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στις 5 το απόγευμα στο κεντρικό κτίριο.

Ανθή Παναγιωτάκη στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου