Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάρια εντοπισμού... ομοφυλόφιλων στα σχολεία της Μαλαισίας!

Σεμινάρια σε δάσκαλους και γονείς για να εντοπίζουν «ενδείξεις ομοφυλοφιλίας» σε παιδιά διοργανώνει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Υποπτα δείγματα θεωρούνται τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και οι μεγάλες τσάντες για τα αγόρια, ενώ τα σημάδια για τα κορίτσια δεν είναι τόσο σαφή...

Σε άλλη μια στροφή προς τον θρησκευτικό συντηρητισμό, η μαλαϊκή κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει για τον «κίνδυνο ομοφυλοφιλίας», και να αντιμετωπίσει αυτό το «πρόβλημα στα σχολεία».

Προς το παρόν, το Ιδρυμα Διδασκάλων της Μαλαισίας έχει διοργανώσει 10 σεμινάρια σε όλη τη χώρα. Την περασμένη Τετάρτη, 1.500 άνθρωποι παρακολούθησαν ένα τέτοιο σεμινάριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης. «Είναι ένα πολυπολιτισμικό γεγονός, στο κάτω κάτω, όλες οι θρησκείες είναι κατά βάση εναντίον αυτού του είδους συμπεριφοράς», είπε ο αξιωματούχος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι εργάζεται για να περιορίσει το «πρόβλημα» της ομοφυλοφιλίας, ιδίως ανάμεσα στους μουσουλμάνους που αποτελούν το 60% του πληθυσμού των 29 εκατ. της χώρας.
Σύμφωνα με φυλλάδιο που μοιράστηκε σε ένα πρόσφατο σεμινάριο, σημάδια ομοφυλοφιλίας στα αγόρια μπορεί να είναι η προτίμηση για στενά, ανοιχτόχρωμα ρούχα και οι μεγάλες τσάντες.

Για τα κορίτσια, οι λεπτομέρειες ήταν λιγότερο σαφείς. Κορίτσια με λεσβιακές τάσεις αποφεύγουν τους άνδρες και προτιμούν να κάνουν παρέα, και να κοιμούνται, συντροφιά με γυναίκες, γράφει το φυλλάδιο.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει ποινικοποιήσει το στοματικό και το ομοφυλοφιλικό σεξ θεωρώντας ότι είναι παρά φύσιν πράξεις. Βάσει της νομοθεσίας, οι παραβάτες μπορεί να τιμωρηθούν με κάθειρξη έως 20 ετών, με ραβδισμό ή με επιβολή προστίμου.

Οι καταδίκες είναι σπάνιες, αν και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Ανουάρ Ιμπραχήμ δικάστηκε δύο φορές για σοδομισμό, σε υποθέσεις που ο ίδιος είπε ότι είχαν πολιτικά κίνητρα. Εξέτισε ποινή έξι ετών σε φυλακή, αλλά δικαιώθηκε στο εφετείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.
 
Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου