Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Σχοινιά το 2ο τουρνουά beach-volley καθιστών

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1998 αποκλειστικά στο χώρο του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία.
Το τουρνουά οργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την επιτυχία που είχε το Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καράβι Σχοινιά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το μόνο διεθνές τουρνουά που πραγματοποιείται μετά την υιοθέτηση των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIVB) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για Ανθρώπους με Αναπηρία (WOVD), με πρόθεση να ενταχθεί το άθλημα στα Παραολυμπιακά αθλήματα από το 2016.

Οι κανονισμοί του μπιτς βόλεϊ καθιστών είναι ίδιοι με αυτούς του μπιτς βόλεϊ, με εξαίρεση τον αριθμό των παικτών της κάθε ομάδας, τις διαστάσεις του γηπέδου και το μπλοκ στο σέρβις των αντιπάλων.

Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 3 αθλητές. Ένας παίκτης βρίσκεται στην μπροστά ζώνη και δυο παίκτες στην πίσω ζώνη.
Το μπιτς βόλεϊ καθιστών παίζεται σε αμμώδη αγωνιστικό χώρο διαστάσεων 4×4 μέτρα για κάθε ομάδα, το φιλέ έχει ύψος 1,15μ και οι μπάλες είναι οι κλασικές χρωματιστές μπάλες του μπιτς βόλεϊ.

Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από την Ελλάδα, δύο από τη Ρωσία, τη Φινλανδία, τρεις από τη Σρι Λάνκα και δύο από την Ουγκάντα.
 
Πηγή: sporfm.gr, 20/9/2012 via disabled

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου