Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Υποτροφίες ερευνητών στο ελληνικό ινστιτούτο βυζαντινών σπουδών της Βενετίας

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αποστολή τριών (3) υποτρόφων ερευνητών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν στη Γραμματεία της Ακαδημίας Αθηνών (οδός Πανεπιστημίου 28), σε προθεσμία σαράντα πέντε (45) ημερών από τη δημοσίευση της προκηρύξεως, σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα πιστοποιητικά που αναφέρει το άρθρο 23 του ανωτέρω Βασ. Διατάγματος.

Οι ερευνητές αποστέλλονται για ένα ημερολογιακό έτος, που μπορεί να παραταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ανωτέρω Βασ. Διατάγματος.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ανωτάτου ημεδαπού ή ισοτίμου αλλοδαπού Ιδρύματος, Έλληνες υπήκοοι ή Έλληνες το γένος και να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους συμπληρωμένο.
Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται στο άρθρο 24 του ανωτέρω Βασ. Διατάγματος, αναλόγως εάν οι υποψήφιοι προορίζονται για έρευνες ιστορικές και φιλολογικές, θεολογικές και πολιτικές ή για έρευνες ιστορίας των τεχνών. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1)Πιστοποιητικό Γεννήσεως
2)Πτυχίο Ανώτατου ημεδαπού ή ισοτίμου αλλοδαπού Ιδρύματος, ή νόμιμα επικυρωμένο αντίγραφο αυτού.
3)Πιστοποιητικό εκπληρώσεως στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νομίμου απαλλαγής για τους άρρενες υποψηφίους.
4)Πιστοποιητικό Ποινικού μητρώου
5)Πιστοποιητικό υγείας από Δημόσιο Νοσοκομείο
6)Πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, περί των Ελλήνων το γένος, σχετική βεβαίωση ελληνικής προξενικής αρχής, ελλείψει ταύτης εκκλησιαστικής αρχής.
7)Μία συστατική επιστολή ενός των καθηγητών/καθηγητριών του Πανεπιστημίου από το οποίο αποφοιτήσατε.
8)Μία σύντομη έκθεση το πολύ δισέλιδη, στην οποία να περιγράφετε την ερευνητική περιοχή των ενδιαφερόντων σας ή/και την έρευνα με την οποία προτίθεσθε να ασχοληθείτε στην Βενετία.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Γραφείο της Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 14.00 (τηλ. 210 3664804).
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου