Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Υποτροφίες από το κληροδότημα «Ιαλέμου Κυπριανίδη»

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε υποτροφίες από το κληροδότημα «ΙΑΛΕΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗ» για βασικές σπουδές ακαδημαϊκού έτους 2010-11. Οι υποτροφίες αφορούν τον διορισμό -έξι [6] υποτρόφων αρρένων φοιτητών ελληνικών πανεπιστημίων αποφοίτων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων και κοινοτήτων περιφέρειας τέως διοικήσεως πρωτευούσης, μονίμων κατοίκων τεως διοικήσεως πρωτευούσης.
-Τριών [3] φοιτητριών ελληνικών πανεπιστημίων αποφοίτων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων και κοινοτήτων περιφέρειας τέως διοικήσεως πρωτευούσης, μονίμων κατοίκων τεως διοικήσεως πρωτευούσης.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αθήνα, στις 13 Ιουνίου 2012, ώρα 08:00, στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Με βαθμολογική κλίμακα 0-20, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν μέσο όρο και στα δύο μαθήματα που θα εξετασθούν, ανάλογα με την ειδικότητά τους, τουλάχιστον 14, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση. Ακόμη, το ποσό της κάθε υποτροφίας ανέρχεται στα €180/μήνα, και η καταβολή του ξεκινά από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους έως το τέλος των κανονικών σπουδών των υποτρόφων στο Τμήμα ή τη Σχολή όπου φοιτούν, εφόσον οι επιδόσεις τους κρίνονται καλές.

Οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν μέρος μπορούν το αργότερο μέχρι τις 23 Μαΐου 2012
1. Να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος) ή το Γραφείο Πρωτοκόλλου (αριθ. γραφ. 0044, στο ισόγειο) του Υπουργείου Παιδείας.
2. Να αποστείλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά στο γραφείο κληροδοτημάτων.

Τα δικαιολογητικά αφορούν στην αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, σε ένα επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας, σε μια βεβαίωση Δήμου ότι ο/η υποψήφιος/α είναι μόνιμος κάτοικος, σε επικυρωμένο αντίγραφο του Τίτλου Απόλυσής του από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό τουλάχιστον “Λίαν Καλώς” και διαγωγή τουλάχιστον “Κοσμία”, σε βεβαίωση ή πιστοποιητικό του Τμήματος ή της Σχολής του Πανεπιστημίου ότι έχει εγγραφεί και φοιτά, καθώς και σε υπεύθυνη δήλωση του αρ.8 του Ν.1599/1986 ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά.

Πληροφορίες στο 210-3442354
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου