Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Ραντεβού στην παραλία στις 8 Ιουνίου

Στις 8 Ιουνίου ανοίγει το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αφιερώνεται στους Θεσσαλονικιούς ποιητές και πεζογράφους του 20ού αιώνα. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 8 έως τις 24 Ιουνίου, στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής).

Στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ΚΒ΄ Πνευματικού Μαΐου – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, για την προβολή και την ανάδειξη του τοπικού πνευματικού δυναμικού, που έχει ασίγαστη διάθεση για δράση και έκφραση.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο Πνευματικός Μάιος διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Έτους Εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012- 100 χρόνια από την Απελευθέρωση» και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου