Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σεμινάριο Pestalozzi 2012

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι έχει προκηρύξει τα εξής δύο σεμινάρια:
Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο: O εκπαιδευτικός το έτος 2032- Αλλαγή ρόλων και αρμοδιοτήτων
Πώς θα μοιάζουν τα σχολεία το 2032 και τι λειτουργία θα επιτελούν; Ισορροπία ανάμεσα στην εκπαίδευση για την οικονομική ανάπτυξη και την εκπαίδευση για μια δημοκρατική κουλτούρα σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η διαφορετικότητα. Πώς έχει εξελιχθεί ο ρόλος του δασκάλου τις τελευταίες δεκαετίες και πως θα είναι οι δάσκαλοι το 2032; Ποιες ικανότητες θα χρειάζονται για να ασκήσουν το ρόλο τους σε 20 χρόνια από τώρα; Θα είναι τα πράγματα όπως ήταν μέχρι τώρα ή θα αντικαταστήσει ο διαμεσολαβητής μάθησης τον εκπαιδευτικό;
Το σεμινάριο θα εξετάσει τις τρέχουσες εκπαιδευτικές πρακτικές και προκλήσεις, θα προσδιορίσει τους δείκτες και τους οδηγούς των μελλοντικών εξελίξεων και θα εξετάσει λεπτομερώς τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχουν στο ρόλο των εκπαιδευτικών σε είκοσι χρόνια από τώρα, και ιδίως όσον αφορά στις αξίες, στις στάσεις, στις δεξιότητες και στις γνώσεις που θα χρειαστούν οι εκπαιδευτικοί.

-Γλώσσα εργασίας: ΑΓΓΛΙΚΑ
-Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των κλάδων
-Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων : 15 Φεβρουαρίου 2012
-Αριθμός θέσεων: Οι προσφερόμενες θέσεις από τους Διοργανωτές για το σύνολο των Κρατών - Μελών ορίζονται σε : 30 . Η Υπηρεσία μας θα προτείνει 04 (τέσσερις) υποψήφιους.

Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο: «Κοινωνική και πολιτική ιστορία του φόβου και η εκμετάλλευση του φόβου»
Ο φόβος μοιάζει να καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο χώρο στις σημερινές κοινωνίες, ιδιαίτερα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ο φόβος ωστόσο, έχει μακρά ιστορία: από τις μάγισσες μέχρι τα μικρόβια, από το διάβολο μέχρι τον τρομοκράτη, πολλές εικόνες μας έχουν στοιχειώσει με την πάροδο του χρόνου. Εξετάζοντας τη σχέση της ανθρώπινης κοινωνίας με τους φόβους της, προσεγγίζουμε μια καλύτερη κατανόηση αυτών των κοινωνιών καθώς και των προσωπικών φόβων μας, για την καλύτερη αντιμετώπισή τους όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
-Γλώσσα εργασίας: ΓΑΛΛΙΚΑ
-Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς Α/θμιας ΠΕ 70 και σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης που διδάσκουν: Ιστορία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή (Γ΄Γυμνασίου), Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών (Β΄Λυκείου), Πολιτική και Δίκαιο (Β΄Λυκείου), Κοινωνιολογία (Γ΄Λυκείου).
-Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων : 15 Φεβρουαρίου 2012
-Αριθμός θέσεων: Οι προσφερόμενες θέσεις από τους Διοργανωτές για το σύνολο των Κρατών - Μελών ορίζονται σε : 06 . Η Υπηρεσία μας θα προτείνει 01 (έναν) υποψήφιο.
Σημειώνουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυστηρά τις καταληκτικές ημερομηνίες όλων των σεμιναρίων διότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για παράτασή τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ PESTALOZZI
1. Τα σεμινάρια απευθύνονται στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που ασκεί διδακτικό έργο και το οποίο περιορίζεται στην ομάδα-στόχο του εκάστοτε σεμιναρίου, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν δύο χρόνια προϋπηρεσία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.
2. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει μέρος τα δύο (2) τελευταία χρόνια σε Διεθνή ή Ευρωπαϊκά σεμινάρια (Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΥΝΕΣΚΟ κλπ) δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής.
3. Όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν άριστο επίπεδο γλωσσομάθειας (επίπεδο Γ2/C2) στη γλώσσα του σεμιναρίου. Πιο συγκεκριμένα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Α.Παπανδρέου 37, Αθήνα 15180,.Τμήμα Διεθνών Οργανισμών της Διεύθυνσης των Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων (Δ.Ε.Σ.), 2ος όροφος, Γρ.2159, με παράλληλη κοινοποίηση στη Διεύθυνση όπου υπάγεται το σχολείο, στο οποίο υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί. 
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου