Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητικός «Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας»

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών επαγγελματικών Λυκείων, ηλικίας 15-18 ετών, ολοκληρώθηκε ο μαθητικός «Διαγωνισμός Δημιουργικότητας και Καινοτομίας» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» - Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JAGreece).

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη μαθητική ομάδα που παρουσίασε την επιχειρηματική ιδέα Teenage Money Revolution, ένα βραχιόλι με ενσωματωμένο μικροτσίπ το οποίο βοηθάει στις τραπεζικές συναλλαγές των εφήβων-χρηστών και τροφοδοτείται ηλεκτρονικά από τους κηδεμόνες. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα που παρουσίασε το πρόγραμμα Smart Money, μια ιδέα που βασίζεται στη δημιουργία ενός στικ που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, πέρα από το να πραγματοποιεί συναλλαγές, να έχει πρόσβαση σε επιπλέον χρήματα σε περίπτωση ανάγκης. Το τρίτο βραβείο έλαβε η ομάδα η οποία παρουσίασε την επιχειρηματική ιδέα του Moneystick, μιας ηλεκτρονικής συσκευής τύπου στικ, με την οποία γίνονται χρηματικές συναλλαγές και που είναι συνδεδεμένη αυτόματα με τον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη αντικαθιστώντας το υλικό χρήμα.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, μέλος του οποίου είναι και το ΣΕΝ/JAGreece.

Η εκδήλωση του προγράμματος, που διενεργείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας ΑΙΤ, (Athens Information Technology), και διοργανώθηκε από το ΣΕΝ/JAGreece σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior Achievement Europe και το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, το 2ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, το 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, το 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Οι μαθητές χωρισμένοι σε 12 μικτές ομάδες 8-9 ατόμων παρουσίασαν ιδιαίτερα αξιόλογα επιχειρηματικά σχέδια σε επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, του AIT, της ΑΒ Βασιλόπουλος, του ΚΕΜΕΛ και του ΔΣ του ΣΕΝ/JAGreece.

Ο οργανισμός Junior Achievement - Young Enterprise Europe αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται σε 37 ευρωπαϊκές χώρες.

  Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου