Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μάρτιος: Μήνας συναισθημάτων και μουσικής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Το μήνα Μάρτιο καθώς ο καιρός θ’ ανοίγει θα προσπαθήσουμε κι εμείς να ανοίξουμε τις καρδιές μας και ν’ αφήσουμε τα συναισθήματά μας να βγουν προς τα έξω και να γίνουν δημιουργία και έκφραση. Με τη μουσική και τους ήχους θα ανακαλύψουμε πλήθος συναισθημάτων. Πολύ συχνά με τη μουσική επιλέγουμε να εκφραστούμε και να συνοδεύσουμε καταστάσεις που ζούμε. Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να κάνουμε κατασκευές, να δούμε πως η μουσική και το συναίσθημα συνδέονται, μέσα από συναντήσεις που μας εισάγουν στην περιπέτεια του ήχου και της μουσικής. Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.
Σάββατο 3 Μαρτίου, 11.00-12.30 το πρωί
«Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων». Μαζί με τα πιο οικεία συναισθήματα ανακαλύπτουμε και ξαναθυμόμαστε ιστορίες αγάπης, ζήλιας, μίσους, τρυφερότητας, φόβου και άλλων συναισθημάτων που ξεχειλίζουν μέσα από αγαπημένα βιβλία. Για παιδιά 7-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 7 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα
Να σου πω μια ιστορία; «Πόσο μ’ αρέσει ο εαυτός μου»! Νιώθω όμορφα και μόνος και με τους άλλους όταν αρχίζω να γνωρίζω, ν’ αποδέχομαι και να εκτιμώ τον εαυτό μου. Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 7 Μαρτίου, 6.30-7.45 το απόγευμα
Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ!… «Γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής». Γνωρίζουμε βασικές έννοιες γύρω από τη μουσική και τα μουσικά όργανα. Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 14 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα
Να σου πω μια ιστορία; «Γιατί το ροζ ελεφαντάκι έπεσε σε θλίψη και πώς ξαναβρήκε τη χαρά του». Καμιά φορά τα πλάσματα που αγαπάμε φεύγουν μακριά αφήνοντας μέσα μας μια βαθιά θλίψη και τότε…; Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 14 Μαρτίου, 6.00-7.00 το απόγευμα
Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ!… «Ζωγραφίζω τη μουσική».
Αποτυπώνω με σχήματα και χρώματα τα συναισθήματα που μου γεννάει η μουσική. Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 17 Μαρτίου, 11.00-13.00 το πρωί
Αντιστρέφοντας τους ρόλους! Με μια κούκλα δίνω σχήμα κι έκφραση στα συναισθήματά μου!
Μέσα από τη δημιουργία μιας μικρής υφασμάτινης κούκλας αφήνω να εκφραστούν όσα νιώθω κι ελπίζω. (Φέρτε μαζί σας ρετάλια, νήματα, δαντέλες & κορδέλες…). Εργαστήριο προσανατολισμένο σε μεγαλύτερες ηλικίες (ενήλικες και έφηβοι) όπου τα παιδιά έως 12 ετών μπορούν να έχουν βοηθητικό ρόλο. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 21 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα
Να σου πω μια ιστορία; Οι νεράιδες μας μιλάνε για…τη γενναιοδωρία, την ταπεινότητα, την ευγνωμοσύνη και για το πως συμπεριφέρεται μια πραγματική νεράιδα σε δύσκολες καταστάσεις. Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 21 Μαρτίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ!… «Κάνω τον ήχο μια δική μου ιστορία». Παίζουμε με αυτό που ακούμε. Φτιάχνουμε τα δικά μας “ηχητικά εφέ”. Δημιουργούμε με αυτά τόπους μακρινούς και ξένους μέσα στους οποίους μία ιστορία γεννιέται έτοιμη να γίνει θέατρο. Με τη Θεατρολόγο Χριστίνα Φλούδα. Για παιδιά 7-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 28 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα
Να σου πω μια ιστορία; «Ο μεγάλος θυμός»…και πως τα βγάζουμε πέρα μαζί του… Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Φέρτε μαζί σας ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 28 Μαρτίου, 6.00-7.30 το απόγευμα
Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ. Αυτοσχέδια μουσικά όργανα.
Με απλά υλικά ανακαλύπτω διασκεδαστικούς τρόπους να παράγω ήχο και μουσική. Για παιδιά 7-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. 
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου