Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα ΕΡΤ στην Πρωτοχρονιά

Η συγκεκριμένη εκπομπή της σειράς "ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ" αποτελεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 1985. Ταξιδεύει πίσω στο χρόνο φθάνοντας ως τις αρχές του 20ου αι. και αναπαριστά παλαιότερες Πρωτοχρονιές του αιώνα, παρακολουθώντας την πορεία του ελληνικού τραγουδιού σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα και τις κοινωνικές συνθήκες κάθε εποχής.

Στο Α μέρος, γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν με σκετς και μουσική το κλίμα των ετών 1975, 1965, 1955 και 1945 ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται πλάνα με ιστορικοπολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα που σηματοδότησαν τις συγκεκριμένες δεκαετίες: στιγμιότυπα από την πολιτική επικαιρότητα, πολιτιστικά δρώμενα όπως, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, καθώς και σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα. Παρεμβάλλονται μουσικά κομμάτια από επιθεωρήσεις της εποχής σε σύγχρονες διασκευές.

Εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΟΣ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ, ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΗΣ, ΜΙΡΚΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΖΕΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΣ, ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ, όπως και οι τραγουδιστές ΔΑΚΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1984

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Δείτε το VIDEO - Μέρος 1
Δείτε το VIDEO - Μέρος 2
 
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου