Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νεάπολη-Συκιές: Εγκαίνια παιδικού κοινωνικού κέντρου

Μία υπερσύγχρονη νέα μονάδα πρόνοιας και παιδικής φροντίδας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Πρόκειται για το παιδικό κοινωνικό κέντρο -βρεφονηπιακό σταθμό, που βρίσκεται στην οδό Σαπουντζόγλου, στη δημοτική ενότητα Συκεών και συγκεκριμένα στο χώρο που λειτουργούσε παλαιότερα το σινέ «Ακροπόλ».

Το έργο εντάσσεται στην πολιτική της δημοτικής αρχής να κατασκευάζει υποδειγματικές δομές φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σε ιδιόκτητους και άνετους χώρους, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και καταρτισμένους επιστημονικούς συνεργάτες.

Το κέντρο λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο, φιλοξενώντας 7 τμήματα για 110 νήπια και 50 βρέφη, ως αργά το απόγευμα εξυπηρετώντας όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες οικογένειες.

Το τριώροφο κτίριο, κόστους κατασκευής 3.600.000 ευρώ, στεγάζει το τμήμα νηπίων, στον πρώτο όροφο και το τμήμα βρεφών, στο δεύτερο. Οι δύο όροφοι συνδέονται με εσωτερική σκάλα και διαθέτουν γραφεία παιδαγωγών, ενώ στον τρίτο όροφο αναπτύσσονται οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Στα δύο υπόγεια λειτουργούν γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρος στάθμευσης, οι οποίοι μάλιστα θα χρησιμοποιούνται και από τους συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου για κοινωνικές δομές ανοιχτές στην τοπική κοινωνία.

Επίσης, αναπτύσσονται ιατρεία και αναρρωτήριο, γραφεία διεύθυνσης, κοινωνικών λειτουργών και συνεργατών, πολλαπλών χρήσεων για τις συναντήσεις των παιδαγωγών με τους γονείς, κουζίνα, τραπεζαρία και αποθήκη τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου