Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τα Παιδικά Χωριά SOS χρειάζονται την αγάπη σας και ένα κλικ

 Τα Παιδικά Χωριά SOS, που δημιουργούν οικογένειες για παιδιά τα οποία στερούνται τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων, προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί τον ιστότοπο www.agapi-sos.gr και, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μόνο με ένα κλικ, να βοηθήσει το φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου στο πλαίσιο της ενέργειας με τίτλο «Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγάπη σας».

H Groupama Φοίνιξ δημιούργησε το www.agapi-sos.gr, όπου ο καθένας μπορεί να προσφέρει συμβολικά, μόνο με ένα κλικ, στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS. Στη συνέχεια, η Εταιρία θα μετατρέψει το κάθε κλικ σε 1€ προς όφελος του Σωματείου.

Παράλληλα με τον ιστότοπο αυτό που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, όλοι οι εργαζόμενοι της Groupama Φοίνιξ συνεισφέρουν έμπρακτα προσφέροντας τον όβολό τους σε κάλπες που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους εργασίας τους. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δυο παράλληλες ενέργειες θα προσφερθεί από την Εταιρία στο Σωματείο, στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής εκδήλωσης στα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Bertrand Woirhaye, Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας: «Το μήνυμα της Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστικής, ‘Σίγουρα δίπλα σας’, δεν αφορά μόνο τη στάση της Εταιρίας στην καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων, αλλά και στην παρουσία και συμμετοχή της στην ελληνική κοινωνία. Η δύσκολη συγκυρία που γνωρίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία μας οδήγησε φέτος στο να σχεδιάσουμε μια ενέργεια όπου η διάθεση πόρων γίνεται αποκλειστικά από την Εταιρία και τους εργαζομένους της, ενώ ζητείται η συμμετοχή του κοινού μόνο ως εκδήλωση αγάπης προς τα παιδιά και ηθική στήριξη προς το Σωματείο. Ευχόμαστε η συμμετοχή αυτή να είναι σημαντική και, γιατί όχι, να αποτελέσει ευκαιρία περαιτέρω στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS που τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ».

Πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο (ΝΠΙΔ), που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Στα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα:

το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, στην Αθήνα
το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης,
το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη
τις Στέγες Νέων στην Αθήνα & στη Θεσσαλονίκη,
τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη & Καλαμάτα
το Κέντρο Ημέρας για εφήβους με ειδικές ανάγκες, στην Αλεξανδρούπολη
ο Ξενώνας SOS-ΕΛΙΖΑ, στο Μαρούσι
τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης στην Αθήνα & στη Θεσσαλονίκη

Όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν μόνο με δωρεές και το Σωματείο δε λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση ή βοήθεια.
Πηγή: Καλά Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου