Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ενας σύγχρονος «Πινόκιο» με μήνυμα ευαισθησίας

Το μήνυμα ότι όποτε το θελήσει ο άνθρωπος μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή του, μεταφέρει ο Πινόκιο στο ελληνικό κοινό από τη θεατρική σκηνή όπου ανεβαίνει με σκοπό τη στήριξη των παιδιών και νέων με αυτισμό.
«Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι ξαναζωντανεύουν στην παράσταση για μικρούς και μεγάλους υπό τον τίτλο «Πινόκιο - Η αλήθεια κάτω από τη μύτη μας», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Χανιωτάκη, στον Πολυχώρο «Αννα και Μαρία Καλουτά».
Τα έσοδα της πρωτότυπης αυτής δουλειάς θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και ειδικότερα στο Παράρτημα Πειραιά για την ίδρυση και τον εξοπλισμό Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και νέους με αυτισμό.
Με φόντο τη Νέα Υόρκη, το έργο καθρεφτίζει την ανθρωπότητα και διεισδύει στη σημερινή εποχή, ακολουθώντας πιστά την ιστορία του Πινόκιο που παρουσιάζεται ως αλληγορία της ανθρώπινης μοίρας. «Κουράστηκα, να είμαι πάντα μαριονέτα. Είναι καιρός να γίνω άνθρωπος», θα πει ο φτιαγμένος από ξύλο ήρωας. «Ο Πινόκιο είναι ο άνθρωπος σε αναζήτηση του εαυτού του. Η ιστορία του ξύλου που μιλάει καθρεφτίζει τον άνθρωπο και την πορεία του στη ζωή. Οι καταστάσεις γίνονται οδηγοί που τον βοηθούν να κερδίσει τον εαυτό του», σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης - περισσότεροι από 100 άνθρωποι - που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη νέα αυτή παραγωγή.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου