Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Υποτροφίες σε αθλητές και σπουδαστές

Τη χορήγηση εικοσιπέντε υποτροφιών ανακοίνωσε η εφημερίδα "Έθνος" για αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και άλλες υποτροφίες για σπουδαστές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

25 Υποτροφίες σε αθλητές Ολυμπιακών αγωνισμάτων.

Είκοσι πέντε υποτροφίες προσφέρει το Ιδρυμα Α. Γ. Λεβέντη σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα ή την Κύπρο, που αγωνίζονται σε ατομικά Ολυμπιακά αθλήματα, εν όψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο. Οι υποτροφίες έχουν διάρκεια ενός έτους, ενώ το κόστος της κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε 4.000 ευρώ. Οπως αναφέρεται παραπάνω, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα ή την Κύπρο, ενώ δεν μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι έχουν καταλάβει έως και την τρίτη (3η) θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή και Παγκόσμια Πρωταθλήματα διεθνών ομοσπονδιών Ανδρών και Γυναικών τα τελευταία 2 χρόνια.

Να επισημανθεί ότι αθλητές στους οποίους χορηγήθηκε υποτροφία δύνανται να τη διεκδικήσουν ξανά και να τους χορηγηθεί και πάλι μέχρι πέντε συνολικά φορές ενώ θα προτιμηθούν αθλητές και αθλήτριες που έχουν χορηγούς.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει πέραν της αίτησης να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα (αθλητικό και σπουδών), βεβαίωση της αρμόδιας ομοσπονδίας για το τρέχον έτος περί των αθλητικών επιδόσεων που επικαλείται ο υποψήφιος και υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο υποψήφιος θα αναφέρει τυχόν υποτροφίες ή χορηγίες τις οποίες έχει ήδη λάβει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και μπορούν να παραλαμβάνουν τα ειδικά έντυπα υποψηφιότητας από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρα 10.00 έως 16.00 από την εταιρεία W&W, Πατησίων 141, Αθήνα 112 51.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 8651078, καθώς και στην ιστοσελί δα του Ιδρύματος www.leventi sfoundation.org.

Βυζαντινές σπουδές.

Τρεις υποτροφίες προσφέρει το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας. Οι υποψήφιοι Θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. Tns Ελλάδα5 ή του Εξωτερικού, ενώ δεν Θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους. Το αντικείμενο Θα είναι οι ιστορικές και φιλολογικές έρευνες, Θεολογικές και πολιτικές, ή ακόμη και οι έρευνες ιστορίας των τεχνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς στο τηλέφωνο 210 3664778.

Υποτροφίες Μιχελή. 

Τη δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αισθητική ή στη Φιλοσοφία της Τέχνης θα έχουν δύο απόφοιτοι του τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ωστόσο, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία" .

Οι υποτροφίες έχουν διάρκεια ενός έτους, ενώ το ύψος τους ανέρχεται σε 12.500 ευρώ η έκαστη. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν, πέραν της αίτησης, αντίγραφα τίτλων σπουδών, πλήρες βιογραφικό σημείωμα αλλά και αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών ή και μεταπτυχιακών μαθημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται εκτενέστερα στο τηλέφωνο: 28310 77211.

Πηγή: dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου