Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δ.Τ Γ.Γ.Καταναλωτή: παιδική σκηνή Busa (ΙΚΕΑ)

Αν αγοράσατε την παιδική σκηνή Busa από τα καταστήματα ΙΚΕΑ... διαβάστε το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή που ακολουθεί:
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης παιδικής σκηνής BUSA.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 584 τεμάχια (κωδικός: 10192008), στα οποία ο μεταλλικός σκελετός της σκηνής μπορεί να σπάσει κατά τη χρήση. Είναι πιθανόν σ’ αυτή την περίπτωση κάποια αιχμηρά τμήματα του σκελετού να διαπεράσουν το ύφασμα της σκηνής και να τραυματίσουν τα παιδιά την ώρα που παίζουν.

Η ΙΚΕΑ γνωρίζει παγκοσμίως τρία περιστατικά κατά τα οποία ο σκελετός έσπασε και τμήματά του διαπέρασαν το ύφασμα της σκηνής. Μία από τις περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα έναν ελαφρύ τραυματισμό.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει την παιδική σκηνή BUSA να διακόψουν άμεσα τη χρήση της
και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ, όπου και θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της ΙΚΕΑ στο τηλέφωνο 801 11 22722 (ή από κινητό στο 210-3543503).

Πηγή: Mea colpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου