Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα «πειράματα που έκλεψαν την παράσταση» παρουσιάζει το Ίδρυμα Ευγενίδου

«Η Επιστήμη είναι στα καλύτερά της». Αυτός είναι ο τίτλος της σειράς πειραμάτων που θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Πρόκειται για μία ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, με όλα τα πειράματα που «έκλεψαν την παράσταση», ενώ παράλληλα επαναλαμβάνονται οι «μικρές ιστορίες επιστήμης» που, αυτή τη φορά, συνδυάζονται με δραστηριότητες και κατασκευές.
Χαρτονομίσματα που τυλίγονται στις φλόγες, αλλά δεν καίγονται, αυτόματη ανάφλεξη, τεράστιες σαπουνόφουσκες και αυγά που πέφτουν από το δεύτερο όροφο, υπόσχονται να κάνουν τα παιδιά -και τους μεγάλους!- να δουν την επιστήμη με άλλο μάτι.
Θα παρουσιαστούν πειράματα όπως: «Πώς κατασκευάστηκαν τα πρώτα φωτογραφικά φιλμ; Παρακολουθήστε την εμφάνιση ενός αυτοσχέδιου αρνητικού και ανακαλύψτε τα μυστικά των πρώτων φωτογράφων», «Τα μυστικά της φωτιάς», «Οξυγόνο», «Στην άκρη του ουράνιου τόξου», «Αντικείμενα που εξαφανίζονται», «Χαρτονομίσματα που αντιστέκονται στη φωτιά» και «Χημεία η μαγική».
Τα πειράματα θα γίνονται από 13:30 έως 14:10 και προτείνονται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες.
Οι Μικρές Ιστορίες Επιστήμης (16:30 έως 17:30) προτείνονται για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει:
  • Σάββατο 1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 Οκτωβρίου: Κοπέρνικος, Μπράχε και Κέπλερ: Τρείς σπουδαίοι αστρονόμοι
  • Σάββατο 8 Οκτωβρίου και Κυριακή 9 Οκτωβρίου: Η άγνωστη ζωή του Γαλιλαίου: Και όμως κινείται;
  • Σάββατο 22 Οκτωβρίου και Κυριακή 23 Οκτωβρίου: Νεύτωνας: Υποθέσεις δεν κάνω
  • Σάββατο 29 Οκτωβρίου και Κυριακή 30 Οκτωβρίου: Αλχημεία: Το μυστικό των μυστικών
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου