Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

10 θεματικά περίπτερα για τους νέους στην Αριστοτέλους

Ενα παράθυρο στην Ευρώπη της εκπαίδευσης και της απασχόλησης παραμένει ανοιχτό στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη μέχρι και αύριο. Πρόκειται για δέκα θεματικά περίπτερα, που έχουν στηθεί στο σημείο και περιλαμβάνουν ενημερωτικό υλικό και εκθέματα σε σχέση με τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο απόκτησης των κατάλληλων γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας, ώστε να εξασφαλίσουν την πρώτη τους εργασία και να εκμεταλλευθούν τις νέες υποτροφίες της ΕΕ για σπουδές ή κατάρτιση σε άλλη χώρα.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της νέας επικοινωνιακής πρωτοβουλίας «Ευρώπη 2020» και υποστηρίζεται από τη γενική διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε επτά θεματικά περίπτερα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων που υλοποιούν πολιτικές και προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση και την απασχόληση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις αρμόδιες για τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου υπηρεσίες του υπουργείο Παιδείας και του υπουργείου Εργασίας, το Ινστιτούτο Νεολαίας και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον ΟΑΕΔ–Eures, το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων.

Σε τοπικό επίπεδο φορέων, εκπροσωπείται και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης. Στο κοινό περίπτερο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όπου θα φιλοξενείται και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), θα διατίθεται προς το κοινό ενημερωτικό υλικό με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με κεντρικό άξονα τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ (1981-2011).

Ευκαιρίες απασχόλησης

«Από την πρώτη στιγμή ο δήμος Θεσσαλονίκης αγκάλιασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Βασικός στόχος είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, προκειμένου να καλυφθούν οι σημερινές και αυριανές εργασιακές ανάγκες των νέων. Στο χώρο αυτόν φιλοξενούνται δέκα θεματικά περίπτερα που δίνουν έγκυρη ενημέρωση για τις δυνατότητες εργασίας, εκπαίδευσης, διαμονής αλλά και τις καινούργιες υποτροφίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τονίζει η αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου.

Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχει ειδικό σταντ της αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών για την προώθηση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014». «Στο δικό μας περίπτερο, υπάρχουν φόρμες για εθελοντική συμμετοχή σε πολλές δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας», προσθέτει χαρακτηριστικά η κ. Πασχαλίδου.

Σήμερα τα περίπτερα θα λειτουργούν από τις 10.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, ενώ αύριο έως τις 6.30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου