Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μέγαρο Μουσικής: Μουσική παιδεία για όλους

Με σκοπό να προσφέρει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα επιμόρφωσης στον χώρο της Μουσικής μέσα από τη δωρεάν παρακολούθηση σεμιναρίων, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» εγκαινιάζει τον προσεχή Οκτώβριο το «Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα σεμινάρια - τα οποία θα παρουσιάζουν καταξιωμένοι εισηγητές- θα διεξάγονται από τις 18.00-20.00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» η οποία θα προσφέρει την υποστήριξη και το αρχειακό της υλικό.

Ο θεσμός εντάσσεται στις νέες εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» και αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην εξοικείωση του κοινού με την έντεχνη μουσική δημιουργία. Τα μαθήματα οργανώνονται σε δύο θεματικούς κύκλους, ανεξάρτητους μεταξύ τους: Ο πρώτος είναι γενικός, υπό τον τίτλο «Ιστορικές περίοδοι» και περιλαμβάνει 12 σεμινάρια που θα καλύψουν το διάστημα Οκτωβρίου 2011-Φεβρουαρίου 2012. Ο δεύτερος έχει να κάνει με ειδικούς κύκλους (Φεβρουάριος 2012-Μάιος 2012) που θα επικεντρωθούν σε επιμέρους θέματα των ενοτήτων: Ιστορία της Οπερας, Ιστορία της Συμφωνίας, Φιλοσοφία της Μουσικής, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Για την παρακολούθηση κάθε κύκλου είναι απαραίτητη μόνο η εγγραφή των ενδιαφερομένων εντός ορισμένης προθεσμίας. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων, ηλικίας ή δικαιολογητικών. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Οι εγγραφές για τον πρώτο θεματικό κύκλο αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 και γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.mmb.org.gr και www.sfm.gr, ή στον χώρο της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά τις ώρες λειτουργίας της. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού των 80 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της αίθουσας.

Τα σεμινάρια τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και χρήση οπτικοακουστικού υλικού από την συλλογή της Βιβλιοθήκης, θα ηχογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν, ώστε να είναι στη συνέχεια διαθέσιμα από τις ιστοσελίδες της Βιβλιοθήκης και του Συλλόγου.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου