Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ομοφυλοφιλικός γάμος στο «Σουσάμι Άνοιξε»;


Όχι στους γάμους των ομοφυλοφίλων λέει η πολύ γνωστή παιδική σειρά «Σουσάμι Άνοιξε» (Sesame Street), παρά τη διαδικτυακή εκστρατεία με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών που ζητούσε να υπάρξει γάμος ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές της, Μπερτ και τον Έρνι, για να προωθηθούν έτσι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να περιοριστεί η ομοφοβία.


Στη σειρά, οι δύο μαριονέτες ζουν μαζί και μοιράζονται ένα δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια επί 20 χρόνια.

Οι αιτήσεις στην ιστοσελίδα change.org αναφέρουν ότι ένας πιθανός γάμος τους θα περάσει το μήνυμα ότι «η ομοφοβία δεν είναι οκ».

«Δεν ζητούμε το 'Σουσάμι Άνοιξε' να διαπράξει μια ωμότητα ή μια ασέβεια»" αναφέρει η αίτηση που υπογράφεται από πάνω από 6.000 υποστηρικτές. «Μόνο να επιτραπεί στον Μπερτ και τον Έρνι να παντρευτούν ή να δοθεί στη σειρά ένας γκέι χαρακτήρας. Μπορεί να γίνει με κομψό τρόπο», προσθέτει.

Όμως σύμφωνα με τους παραγωγούς οι δύο χαρακτήρες είναι απλώς καλοί φίλοι και δεν έχουν κάποια σεξουαλική ταυτότητα.

«Ο Μπερτ και ο Έρνι είναι κολλητοί. Δημιουργήθηκαν για να διδάξουν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι καλοί φίλοι με όσους είναι πολύ διαφορετικοί από τους ίδιους», λέει η παραγωγή και τονίζει ότι «παρότι είναι ανδρικοί χαρακτήρες και διαθέτουν αρκετά ανθρώπινα στοιχεία και χαρακτηριστικά, παραμένουν μαριονέτες και δεν έχουν κάποιον σεξουαλικό προσανατολισμό».
Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου