Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην ενίσχυση και τη διεύρυνση των προγραμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούν τη «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς επίσης τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ και τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων, προχωρά η αρμόδια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘΕ), η οποία εξασφάλισε ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2.104.000 ευρώ, έναντι 906.000 ευρώ που είχαν εισρεύσει στα ταμεία της το 2010. Η αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων οφείλεται στον διπλασιασμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του Δήμου να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων.


Με την αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης καλύπτονται οι οικονομικές ανάγκες των συγκεκριμένων προγραμμάτων για το 2012 αλλά και για το 2013, ενώ εξοικονομούνται πόροι 1 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, που μπορούν να διατεθούν σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής. «Στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την παροχή των δωρεάν υπηρεσιών μας στις ευπαθείς ομάδες, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να πετύχουμε το στοίχημα της αυτόνομης βιωσιμότητας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Φαίνεται πως το πετύχαμε, αφού καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών από τα συγκεκριμένα προγράμματα, αυξάνοντας κατά 1.200.000 ευρώ τα έσοδά μας και τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ με κονδύλια του 2012 καταφέρνουμε να καλύψουμε και το 2013», δήλωσε σχετικά η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. Δήμητρα Αγκαθίδου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, παρέχει δωρεάν «βοήθεια στο σπίτι» σε 1000 συνολικά νοικοκυριά και μεμονωμένα άτομα, δημιουργεί 13 νέες θέσεις εργασίας και διασφαλίζει τη συνέχιση θέσεων εργασίας σε 47 εργαζόμενους στα προγράμματα.

Πηγή: ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου