Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

47 δωρεάν e-books από το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας

Το Ιστορικό Αρχείο Νεολαίας διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή 47 τίτλους βιβλίων σε μορφή PDF κειμένου, σε αρχεία εικόνας (GIF) και σε μορφή σελίδας στο internet (HTML). Τα βιβλία έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των σκοπών του Αρχείου, τη ανάδειξη και την διευρεύνηση ζητημάτων που αφορούν τη νεότητα και την παιδική ηλικία στην Ελλάδα.

Τι είναι το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας
Το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας είναι ένα ερευνητικό και εκδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που λειτούργησε στο δικό της πλαίσιο κατά τα έτη 1983-1989 και από το 1994, ως φιλοξενούμενο πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με χρηματοδότηση της ΓΓΝΓ. Διευθύνεται από Επιτροπή.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της ιστορικής διάστασης των εννοιών νεότητα και παιδική ηλικία, με τη διερεύνηση των μηχανισμών, που καθορίζουν τη σχέση τους με τα δημογραφικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και ψυχολογικά συστήματα μέσα στο χρόνο, με διπλό αιτούμενο: τη δυνατότητα αναγωγής τους σε ιστορικές κατηγορίες και τον προσδιορισμό της σημερινής ταυτότητας της ελληνικής νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου