Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τελέστηκε στην Ελλάδα γάμος σε σύστημα... Braille!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τελέστηκε ένας πολιτικός γάμος στο Δημαρχείο με τα κείμενα και τις ευχές να διαβάζονται στο... ανάγλυφο σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς «Braille».
Το γεγονός συνέβη το περασμένο Σάββατο, 4 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Ιλίου. Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυγουλάς, τέλεσε τον πολιτικό γάμο διαβάζοντας τα κείμενα της τελετής...ανάγλυφα στο σύστημα της γραφής Braille, καθώς ο ίδιος τυγχάνει τυφλός εκ γενετής. 

Ο 23χρονος έχει οριστεί αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου. Είναι ασκούμενος δικηγόρος και σήμερα τυγχάνει ο νεότερος ηλικιακά αντιδήμαρχος στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι ο μόνος με αναπηρία που υπηρετεί αυτή τη στιγμή από τέτοια υψηλόβαθμη θέση την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

«Ένωσα τις ζωές της Μαρίας και του Θεόδωρου σε κοινή πορεία, και συνάμα ένωνα την πορεία της κοινωνίας μας με τη διεκδίκηση των ΑμεΑ για καθολική ισότιμη συμμετοχή σε κάθε πτυχή της ζωής του τόπου μας», δήλωσε ο τυφλός αντιδήμαρχος μετά την τέλεση του μυστηρίου. 

«Από το Ίλιον στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα αισιοδοξίας, αγώνα και αποφασιστικότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σε μια δύσκολη εποχή που σήμερα συνεχώς μας αποκαρδιώνει», πρόσθεσε ο Βαγγέλης Αυγουλάς, συμπληρώνοντας με αυτοσαρκασμό: «Το μόνο μου άγχος για την τελετή, ήταν όταν θα ρωτούσα τους νεόνυμφους αν δέχονται ο ένας τον άλλο για σύζυγο μην τυχόν μου απαντούσαν κάνοντας μου νόημα. Θα μέναμε εκεί ως το πρωί»! 

Πηγή: www.star.gr via blind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου