Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κοζάνη - Αρχαιολογική συλλογή για άτομα με προβλήματα όρασης

Διαθέτει ακόμη και αρχαιολογική συλλογή για άτομα με προβλήματα όρασης. Οι τυφλοί επισκέπτες του εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο μπορούν να «ψηλαφίσουν» τα αντίγραφα των αρχαιοτήτων που έχουν δημιουργήσει οι ιθύνοντες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Επιπλέον μπορούν να πληροφορηθούν για την ιστορία τους «διαβάζοντας» με τα χέρια τις πληροφορίες που είναι γραμμένες με τη γραφή Μπράιγ.

Αυτή είναι μία απλώς από τις πρωτοτυπίες του Μουσείου που έχει γίνει ευρύτερα γνωστό για τις εκπαιδευτικές του δράσεις, τις κοινωνικές και αθλητικές του διοργανώσεις και τις προσπάθειές του για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού. Όλα τα παραπάνω, άλλωστε, ανέδειξαν την υποψηφιότητά του στον διαγωνισμό για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαϊου στο Μπρέμερχαφεν της Γερμανίας.

«Η επίσκεψη της Προέδρου της κριτικής επιτροπής Τάγια Βαν Γκάαλ, τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Μουσείο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς η ίδια δήλωσε την έκπληξή της και τον ενθουσιασμό της για την οργάνωση του Μουσείου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση της προκάλεσε η μεγάλη αποδοχή που έχει το Μουσείο από την τοπική κοινωνία» αναφέρει η διευθύντρια του μουσείου, αρχαιολόγος Γεωργία Καραμήτρου, η οποία μίλησε για το θέμα και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Πηγή: ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου