Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011: 28ος Γύρος Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης θα πραγματοποιήσουν τον “28ο Γύρο Αθήνας” τη μαζικότερη αθλητική διοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελεί θεσμό για την πρωτεύουσα, την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 10:00π.μ. με εκκίνηση των αθλητών-τριών το Παναθηναϊκό Στάδιο.Ο φετινός “28ος Γύρος Αθήνας”είναι αφιερωμένος στους “Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011” και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα της συμμετοχής, της συναδέλφωσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με ειδικές ικανότητες που θα συμμετάσχουν στο Γύρο.
«Ο φετινός γύρος της Αθήνας είναι η συμβολική αφετηρία της προσπάθειάς μας για να επιτύχουμε και στη δική μας πόλη αυτό που σε άλλες αποτελεί από χρόνια, σταθερό στοιχείο της καθημερινότητάς τους: τη συστηματική αθλητική δραστηριότητα του πληθυσμού.»

«Απελευθερώνουμε το δημόσιο χώρο από παράνομες αντικοινωνικές και ιδιοτελείς χρήσεις, για να λειτουργήσει ως χώρος συνάντησης, ως χώρος επικοινωνίας και ελεύθερης έκφρασης των ανθρώπων.

Τούτη τη διάσταση υπογραμμίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι φέτος η διοργάνωση του Γύρου της Αθήνας είναι αφιερωμένη στους αγώνες Special Olympics που σύντομα θα φιλοξενήσει η πόλη μας. Γιατί, κακά τα ψέματα, η Αθήνα είναι κατά βάση μια αφιλόξενη πόλη ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους. Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Αθήνα να γίνει μια πόλη προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία, μια πόλη φιλόξενη για όσους έστω και προσωρινά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, μια πόλη φιλική για όλους τους κατοίκους της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου