Τρίτη 26 Απριλίου 2011

3η θέση στο Bernd Best Tournament για την Ελλάδα

Η ομάδα «The Greeks» - η πρώτη Ελληνική ομάδα που έχει συμμετάσχει σε διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο (Wheelchair Rugby) - κατέκτησε την 3η θέση στο Bernd Best Tournament. Μετά από τέσσερις νίκες και μία ήττα, οι παίχτες του Αλέξανδρου Γαληνάκη κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη Ελληνική διάκριση, στην πρώτη Ελληνική συμμετοχή σε διοργάνωση Ράγκμπι με Αμαξίδιο. Η πρωτοβουλία είναι του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Άλλη Όψη».


Οι «The Greeks» ξεκίνησαν πολύ δυναμικά τη διοργάνωση νικώντας άνετα στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Δανέζικη «Walhalla Warriors Black» με 44-23. Η Ελληνική ομάδα συνέχισε με δύο ακόμα νίκες, αρχικά απέναντι στην Ιρλανδική «Gaelio Warriors 2», και μετά απέναντι στη Γερμανική «Red Devils Bad Wildungen» νικώντας ακριβώς με το ίδιο σκορ (36-29), παίρνοντας το εισιτήριο για την τετράδα του Βασικού Ομίλου. Στα ημιτελικά, οι «The Greeks» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα από την Ελβετική «Fighting Snakes» με 30-34. Η νίκη στον μικρό τελικό κόντρα στην Γερμανική «Munich Rugbears II» με 37-21 έδωσε στην ομάδα την τρίτη θέση και το πρώτο της μετάλλιο.

Οι αθλητές της ομάδας είναι: Αλέξανδρος Γαληνάκης (αρχηγός), Σαμωνάς Θοδωρής, Μακρής Γιώργος, Ερριοντ Ράσα, Τσιρόπουλος Δημήτρης, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Σεζόν Φερνάντες, Αλφρέντο Αλβάρες, Βουργάνας Γιώργος.

Η «Άλλη Όψη» σημειώνει ότι το Ράγκμπι με Αμαξίδιο είναι Παραολυμπιακό άθλημα και το μοναδικό ομαδικό για ανθρώπους με τετραπληγία. Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν ή να ασχοληθούν μπορούν να επικοινωνήσουν στο wheelchair-rugby@alli-opsi.gr

Πηγή: ΕΣΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου