Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ψυχολόγος κατηγορεί τα βίντεοπαιχνίδια για τους βιασμούς

Αμερικανός ψυχολόγος ισχυρίζεται πως η αύξηση των βιασμών πρέπει «να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό» στα βιντεοπαιχνίδια, προσθέτοντας πως παίζοντας το Bulletstorm της EA θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντική ζημιά».
Η Fox News δημοσίευσε στις ΗΠΑ ένα άρθρο με τίτλο "Είναι το Bulletstorm το χειρότερο παιχνίδι στον κόσμο ;"

Στο άρθρο, ο Dr Jerry Weichman, κλινικός ψυχολόγος στο Hoag Neurosciences Institute της Νότιας Καλιφόρνια, διατυπώνει τον ακόλουθο εκπληκτικό ισχυρισμό: "Η αύξηση των βιασμών πρέπει να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην απεικόνιση σεξουαλικών σκηνών στα βιντεοπαιχνίδια. Εάν ένα μικρό παιδί γνωρίσει τη χυδαία γλώσσα και τη βία του Bulletstorm, η ζημιά θα είναι σημαντική. Βίαια βιντεοπαιχνίδια όπως το Bulletstorm έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα πως η βία και οι προσβολές με σεξουαλικα υπονοούμενα είναι ο τρόπος για να χειρίζεται κανείς διαφωνίες και προβλήματα".

Στο ίδιο άρθρο, ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Ψυχαγωγίας (Entertainment Consumers Association) Hal Halpin υπερασπίζεται τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, δηλώνοντας: "Μεταξύ ενός σημαντικού συστήματος αξιολόγησης, του ελέγχου των γονέων πάνω στις κονσόλες και των μεγάλων λιανοπωλητών που απαγορεύουν τη πώληση σε μκρά παιδιά παιχνιδιών που προορίζονται για μεγάλους, υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει οι γονείς και οι ενήλικοι να εξετάζουν ατομικά. Σέβομαι τα δημιουργικά δικαιώματα των κατασκευαστών βιντεοπαιχνιδιών να φτιάχνουν παιχνίδια όπως το Bulletstorm με τον ίδιο τρόπο που εκτιμώ το δικαίωμα του Quentin Tarantino να δημιουργεί ταινίες όπως το 'Kill Bill'".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου