Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παραμυθόδραμα: Ο ποντικός και η θυγατέρα του

Τις Κυριακές του Γενάρη το παραμυθόδραμα του Μιχάλη Χατζάκη `Ο ποντικός και η θυγατέρα του`, παρουσιάζεται στο Εργαστήρι Kristiboni με ελεύθερη συνεισφορά.

8, 15, 22, 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα: 12:00  στο Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni

Γενική Είσοδος: Ελεύθερη Συνεισφορά

Το Εργαστήρι Kristiboni με μεγάλη χαρά ξεκινάει τη φετινή χρονιά υποδεχόμενο ένα ξεχωριστό παραμυθόδραμα, μία μοναδική παράσταση Θεάτρου Σκιών, από το Έντεχνο Θέατρο Σκιών της Άννας Αρβανίτη. "Ο ποντικός και η θυγατέρα του" του Μιχάλη Χατζάκη, σε απόδοση-ερμηνεία της Άννας Αρβανίτη με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίας Αρβανίτη, αναμένεται να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό θεατρικό κόσμο όπου η αλήθεια μπλέκεται με το μύθο, τα παιδιά ακονίζουν τη φαντασία τους και οι μεγάλοι κάνουν διάλειμμα από την ομολογουμένως "σκληρή" καθημερινότητα.

Δυο λόγια για το Έντεχνο Θέατρο Σκιών της Άννας Αρβανίτη

Το Έντεχνο Θέατρο Σκιών της Άννας Αρβανίτη από το 2004 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία παραμυθοδράματα, τα οποία εντάσσονται σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ποιητικού θεάτρου για παιδιά και συμβάλουν στη δημιουργία ενός αναβαπτισμένου θεάτρου σκιών στον τόπο μας. Χωρίς να καταργούν την παράδοση, προσθέτουν και προτείνουν άλλες πλεύσεις ως προς το λόγο και τη δυναμική του μύθου. Τα παιδιά απολαμβάνουν την ονειρική κίνηση της σκιάς, τον ποιητικό λόγο και την πλημμυρίδα της κλασικής μουσικής πάνω στον καμβά της δυσδιάστατης απεικόνισης.

Περιοδεία ανά την Ελλάδα

Για τη σχολική χρονιά 2011-2012 επιλέξαμε το παραμυθόδραμα του Μιχάλη Χατζάκη "Ο Ποντικός και η θυγατέρα του" εμπνευσμένο από ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι. Ο Ποντικοφανφάρας, πλούσιος ποντικός κι από γενιά σπουδαίων αρουραίων, ευελπιστεί να παντρέψει την κόρη του, την όμορφη Ποντικοπιπίτσα, με τον ισχυρότερο άρχοντα του κόσμου. Στο γενναίο Ποντικολιμούρη που την αγαπά αρνείται κάθε διευκόλυνση.

-Θα δώσω εγώ την κόρη μου σε ποντικό; Αυτό ποτέ και γειά σου. Προτείνει λοιπόν το χέρι της θυγατέρας του στον Ήλιο, στο Σύννεφο, στον Αέρα κ.τ.λ. Ο Ποντικολιμούρης όμως…(η συνέχεια στην οθόνη…)

Βιογραφικά

Η Άννα Αρβανίτη είναι πτυχιούχος του Τμ. Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ειδικεύτηκε στο παραδοσιακό και στο έντεχνο θέατρο σκιών. Έχει φοιτήσει στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία (St.Petersburg Theatre Arts Academy) και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια που αφορούν το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Ήταν βοηθός του πανεπιστημιακού καθηγητή, θεατρικού συγγραφέα και καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Χατζάκη στο Τμ. Θεάτρου και στο Τμ. Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε σεμινάρια για το θέατρο σκιών τα οποία διοργάνωσε η Περιφερειακή Δ\νση Α\θμιας και Β\θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει συνεργαστεί με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης παραδίδοντας σεμινάρια για την τέχνη και την τεχνική του ελληνικού θεάτρου σκιών αλλά και διατηρώντας εργαστήρι θεάτρου σκιών για παιδιά. Επίσης, έχει διοργανώσει μαθήματα θεάτρου σκιών σε Δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους.

Μαζί με την αδερφή της Μαρία Αρβανίτη, πτυχιούχο του Τμ. Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσ\νίκης, δίνουν παραστάσεις έντεχνου θεάτρου σκιών σε Σχολεία και σε διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ Δήμων και πολιτιστικών φορέων.

Πληροφορίες για σχολικές παραστάσεις:

-Έντεχνο Θέατρο Σκιών της Άννας Αρβανίτη

T: 2310 854922, F: 2310 928290, M: 6945 684623, 6972 778598, www.skiesoneirou.gr

Πληροφορίες για Εργαστήριο Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni
T: 2311 210305, Μ: 6979015444, www.kristiboni.gr
Λυκούργου 3, Λαδάδικα, 54625
Τ: 2311 210305, E:

Πηγή: ipolistonkosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου