Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Δήμου Κορυδαλλού

Στο σχολείο μας το χαρούμενο και γιορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων είναι παρόν εδώ και πολλές μέρες. Ετοιμάζουμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, κάρτες για ευχές, κατασκευές, στολίδια, δωράκια κλπ.
Η κοινωνική μας λειτουργός κ. Αγγελική, στα πλαίσια της σχολής – ομάδας γονέων που λειτουργεί με δική της ευθύνη και πρωτοβουλία πρότεινε να δημιουργήσει και μια δανειστική βιβλιοθήκη. Σε αυτή θα υπάρχουν βιβλία, για ενημέρωση των γονέων σε θέματα που τους αφορούν, αλλά και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος καθώς και παιδικά βιβλία για τους μαθητές μας. 

Σε αυτή τη σκέψη ήρθε και η ευχάριστη είδηση από την κα Ελένη, υπέθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου μας. Καταστηματάρχες του Δήμου Κορυδαλλού θα διαθέσουν μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους για να ξεκινήσουμε τον εξοπλισμό της βιβλιοθήκης μας. Επίσης γονείς μαθητών μας προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και εκείνοι, με όποιο τρόπο έχουν δυνατότητα, για να γίνει πράξη το όραμα.

Είναι συγκινητικό αλλά και αισιόδοξο σε καιρούς δύσκολους να βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.

Ηρακλής Παληάς Δ/ντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου