Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

“Recycling Projects” - 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: Ανοικτή δράση για την ανακύκλωση.

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Recycling Projects». Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία, υποστηρίζει ο τομέας Art & Design των ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Πρόκειται για μια ανοικτή δράση για την ανακύκλωση, που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους νέους σε θέματα ανακύκλωσης, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, χρησιμοποιώντας δημιουργικά, ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών. Απώτερος σκοπός της εκστρατείας αυτής, που θα πλαισιωθεί και από άλλες δράσεις, είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ανακύκλωσης. 
Οι Δήμοι Αμαρουσίου, Βύρωνα, Καλαμάτας, Λαγκαδά, ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Mediterranean College, πρώτοι αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για συμμετοχή και από άλλους Δήμους της χώρας.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ηλικίας 17-22 ετών, με ατομικά έργα και προτάσεις, που θα στηρίζονται σε κατασκευές και γενικότερα καλλιτεχνικές δημιουργίες (2d ή 3d), που θα περιλαμβάνουν ανακυκλώσιμα υλικά. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι πέντε μήνες και τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μέχρι 30 Απριλίου 2012. Τα έργα και οι δημιουργίες των συμμετεχόντων, θα κατατεθούν αρχικά σε ψηφιακή μορφή (φωτογραφία) και εν συνεχεία στη φυσική τους μορφή. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Lecture Hall του Mediterranean College. Τα έργα των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή και η τελετή απονομής των βραβεύσεων, στην οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών, θα πραγματοποιηθεί εντός Ιουνίου του 2012. 

Οι δώδεκα πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφίες αξίας 32.000 € που προσφέρει η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College και ο τομέας Art & Design των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι. Τιμητικοί έπαινοι και αναμνηστικές πλακέτες θα απονεμηθούν επίσης στους εκπροσώπους φορέων, δήμων και οργανισμών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία καθώς και στους εκπαιδευτικούς που θα μεταλαμπαδεύσουν την ιδέα στους μαθητές τους.

Τα έργα και οι δημιουργίες των συμμετεχόντων σε δυσδιάστατη ή τρισδιάστατη μορφή, μπορούν να περιλαμβάνουν ή να αποτελούνται, από όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως: χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικό, ξύλο, ύφασμα, ειδικά απορρίμματα π.χ. μπαταρίες, ελαστικό, κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες και πολλά άλλα. Η προσέγγιση του θέματος είναι ελεύθερη, καθώς και το ύφος ή η τεχνοτροπία και μπορεί να πηγάζει από τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων, τη δημιουργία χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων, κ.α.

Τα έργα και οι κατασκευές, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις διαστάσεις 50Χ70 maximum (2d), ή 50Χ50Χ50 maximum (3d).

Η ηλεκτρονική κατάθεση των έργων (φωτογραφία) θα πραγματοποιηθεί στην διεύθυνσηrecyclingprojects@medcollege.edu.gr , ενώ η κατάθεσή τους στη φυσική τους μορφή θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου στην Αθήνα (Πατησίων 107 και Πελλήνης 8), ή τη Θεσσαλονίκη (Βαλαωρίτου 9).

Η πρωτοβουλία του Mediterranean College, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κολεγίου και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη, ειδικευμένων φορέων, δήμων της χώρας και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Info: Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779



Πηγή: medcollege

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου