Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οι υποψήφιοι για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της Χρονιάς

Για ακόμη μία χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) διοργανώνει την τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς που φεύγει σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 18:00.
Οι υποψηφιότητες για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, που πέτυχαν τις σημαντικότερες διακρίσεις μέσα στο 2011, είναι οι εξής:

Αθλητές με Αναπηρία:

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ

ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος: Στο διεθνές τουρνουά Fazza κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 100 κιλών, καταρρίπτοντας παράλληλα το ρεκόρ Ευρώπης που κρατούσε 10 χρόνια.

ΓΚΟΥΝΤΑΝΗΣ Νίκος: Ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο διεθνές τουρνουά Fazza, στην κατηγορία των 67,5 κιλών.

ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ Γκρέμισλαβ: Κατετάγη τρίτος στα 75 κιλά, στη διάρκεια του διεθνούς τουρνουά Fazza.

ΣΤΙΒΟΣ

ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΣ Πασχάλης: Κατέκτησε δύο μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας. Στο δίσκο (F40) ήταν πρώτος με παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ στη σφαίρα ήταν δεύτερος με ρεκόρ Ευρώπης. Ένα ρεκόρ που κατέρριψε λίγους μήνες αργότερα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ.

ΠΡΩΤΟΣ Ιωάννης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. (T13) του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ ήταν και τρίτος στα 100μ. Στους παγκόσμιους αγώνες αθλητών με προβλήματα όρασης ήταν 4ος στα 400 μέτρα.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Μιλτιάδης: Ήταν δεύτερος στη σφαίρα (F44/46) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ευστράτιος: Κατετάγη δεύτερος στη σφαίρα (F20) του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Αλέξανδρος: Βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα της σφαίρας (F40). Στην ίδια διοργάνωση ήταν 4ος στο δίσκο.

ΜΠΑΡΑΚΑΣ Αθανάσιος: Ήταν τρίτος στο μήκος (F11) του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΦΥΛΑΚΤΟΣ Μαρίνος: Ήταν τρίτος στο δίσκο (F42) στο παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας.

ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης: Κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στη σφαίρα και το ακόντιο (F54) στο διεθνές μίτινγκ Fazza.

ΜΑΝΕΤΑΣ Παναγιώτης: Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο πένταθλο (F36).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος: Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου κατέκτησε τέσσερα μετάλλια. Στα 50μ. ύπτιο (S1) ήταν πρώτος, ενώ στα 50μ., 100μ. και 200μ. ελεύθερο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ιωάννης: Δύο μετάλλια για τον μεγάλο άτυχο του Βερολίνου. Ο Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου ήταν τρίτος στα 100μ. ελεύθερο (S3) και τρίτος στα 50μ. ελεύθερο. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. μικτής και ρεκόρ Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο.

ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ Αριστείδης: Ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής στη διοργάνωση του Βερολίνου. Ο 20χρονος αθλητής του συλλόγου Αετοί, κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, όλα ασημένιας απόχρωσης. Ήταν δεύτερος στα 50μ., 100μ. και 200μ. ελεύθερο (S2), ενώ κατετάγη 2ος και στα 50μ. ύπτιο.

ΤΣΟΤΡΑΣ Νίκος: Στα 100μ. ελεύθερο (S7) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέλαβε την 3η θέση.

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Παναγιώτης: Κατέλαβε την 3η θέση στα 200μ. μικτή (SM6) στο διεθνές μίτινγκ της Αγγλίας.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης: Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια μέσα στο 2011. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας ήταν πρώτος στα ζευγάρια κατηγορίας BC3, ενώ τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου κατετάγη πρώτος και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Νορβηγίας. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα δημιούργησε και ρεκόρ αγώνων με 84 πόντους υπέρ και μόλις δύο κατά. Εξασφάλισε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΠΑΝΑΝΟΣ Νικόλαος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας στα ζευγάρια κατηγορίας BC3. Θα δώσει το «παρών» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΣΟΥΛΑΝΗΣ Παναγιώτης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό της BC1, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Παναγιώτης: Κατέλαβε την 3η θέση στη σπάθη (Β κατηγορία) του παγκοσμίου κυπέλλου της Ουγγαρίας. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κατάνια πήρε την 5η θέση.

ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ Γεράσιμος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη (Α κατηγορία) στο παγκόσμιο κύπελλο της Μάλαγα.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Χρήστος: Με πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό, κατέκτησαν την 8η θέση στα 200μ. σπριντ του παγκοσμίου πρωταθλήματος πίστας (Ιταλία).

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Γιώργος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του μονού στο τουρνουά της Τσεχίας (Μπρνο).

Αθλήτριες με Αναπηρία:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ Μαρία: Στα 100μ. ύπτιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κατέλαβε την 3η θέση (S2). Στην ίδια διοργάνωση ήταν 4η στα 50, 200μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο.

ΜΠΟΤΣΙΑ

ΚΟΡΔΑΛΗ Μαριαλένα: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια (BC3) του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εξασφάλισε «εισιτήριο» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Αδαμαντία: Με πιλότο την Αργυρώ Μιλάκη κατέκτησε την 9η θέση στο δρόμο αντοχής (κατηγορία Β) του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Δανία) μένοντας για εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός μεταλλίων. Το ίδιο δίδυμο ήταν 11ο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας στο 1 χιλιόμετρο tandem.

ΣΤΙΒΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία: Κατέκτησε την δεύτερη θέση στη σφαίρα (F32/33/34) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σημειώνοντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στην ίδια διοργάνωση κατέλαβε την 4ηθέση στην κορίνα.

ΚΑΝΤΖΑ Παρασκευή: Δεύτερη θέση στο μήκος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ στους παγκόσμιους αγώνες αθλητών με προβλήματα όρασης (Τουρκία) ήταν πρώτη στα 100 μέτρα (T11). Στη διοργάνωση της Αττάλειας ήταν δεύτερη στα 400μ.

ΔΗΜΟΓΛΟΥ Αλεξάνδρα: Κατετάγη 4η στα 100μ. αλλά και τα 200μ. (Τ13), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Ανθή: Ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. των παγκόσμιων αγώνων αθλητών με προβλήματα όρασης. Στην ίδια διοργάνωση ήταν 2η και στο μήκος.

ΕΛΑΤΙΦ Κατερίνα: Κατετάγη 3η στα 100 μέτρα (T35) του διεθνούς μίτινγκ Fazza.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΤΖΙΚΑ Άννα: Κατέκτησε την 6η θέση στο Ολυμπιακό τόξο (IndividualRecurve-Standing) του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έπιασε το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στοFITARound.

ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ Δωροθέα: Κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Τορίνο) έπιασε το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (FITARound). Στο Ολυμπικό τόξο της ίδιας διοργάνωσης ήταν 17η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου