Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία: "Σχέσεις γονιών - παιδιών, η πορεία από την παιδικότητα στην αποπαίδωση - ενηλικίωση"

Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ., στο Βιβλιοπωλείο Εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65, Αθήνα) θα οργανωθεί Ομιλία για γονείς με αφορμή την παράσταση & το βιβλίο "Αν εσύ... ήμουν εγώ!" από το "ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ" σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, με τίτλο "Εφηβεία και διαφορετικότητα: "Σχέσεις γονιών - παιδιών, η πορεία από την παιδικότητα στην αποπαίδωση - ενηλικίωση".

ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: Μαρία Μαραγκοπούλου, (Ψυχοθεραπεύτρια – Κοινωνική Λειτουργός, MSc Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων)
Είσοδος ελεύθερη!

Η περίοδος της εφηβείας αποτελεί μια πρόκληση για το μεγάλωμα και την εξέλιξη τόσο του παιδιού, όσο και του γονιού. Η ανάγκη για εύρεση απαντήσεων από την πλευρά των γονιών αναφορικά με όλα τα θέματα που αναδύονται και ζητούν άμεσες λύσεις, γίνεται ένας αγώνας με πολύ αγωνία, ματαίωση, φόβο και συχνά θυμό. Το ερώτημα που θέτουν οι γονείς είναι το πως θα μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους χωρίς να τα ακυρώνουν, αλλά και χωρίς να τα αφήνουν χωρίς όρια και κανόνες. Οι απαντήσεις που θα προτείνουμε μέσα από αυτήν την παρέμβαση θα βοηθήσουν τους γονείς να καταλάβουν τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις «επικίνδυνες ενδείξεις της εφηβείας», ώστε να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τα παιδιά τους.

Πηγή: noesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου