Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινάει σήμερα το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Βόλο

Με επτακόσιους σπουδαστές όλων των ηλικιών, χωρίς καμία απολύτως διαχωριστική γραμμή ξεκινάει ο θεσμός του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου από την Ακαδημία των Πολιτών Βόλου. 

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Δημητριάδος Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γάζη που έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες της Ακαδημίας.
Η μεγάλη ζήτηση και η κάλυψη όλων των θέσεων στο τμήμα 6-9 οδήγησε και στην έναρξη δεύτερου τμήματος που θα πραγματοποιείτε την ίδια ημέρα από τις 3-6 στον ίδιο χώρο από τις 4 Νοεμβρίου. Ήδη για το δεύτερο τμήμα έχουν προεγγραφεί 300 άτομα αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί έως τις 22 Οκτωβρίου που ολοκληρώνεται το ενδιαφέρον των πολιτών.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σπουδαστής είναι 83 ετών ενώ έντονη είναι θα είναι η παρουσία πολιτών από τις γύρω περιοχές του Βόλου αλλά και την Λάρισα την Καρδίτσα τα Τρίκαλα την Λαμία ακόμα και από την Θεσσαλονίκη.

Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνολικά 26 τρίωρες διαλέξεις γνωστών Πανεπιστημιακών καθηγητών σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης ενώ στο τέλος κάθε τομέα θα τους παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από την Ακαδημία Πολιτών. 

Την έναρξη που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ενώ αναμένεται να την παρακολουθήσουν οι αρχές της πόλης. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει από τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και προέδρου της Ακαδημίας των Πολιτών κ. Ευστράτιο Παπάνη με θέμα : «Αυτοεκτίμηση και Κατάθλιψη» ενώ τον συντονισμό της έναρξης θα έχει η κα. Τούλα Κεκάτου δημοσιογράφος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Βόλου και της Εφημερίδας «Θεσσαλία».

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν : 

• Γραμματεία Εκθεσιακός χώρος «Αχίλλειο» (Ιάσονος & Κουμουνδούρου) με τηλέφωνο 2421077433 από 09.00-14.00 & 18.00 – 21.00
• Portal : http://www.akadimiapoliton.edu.gr
• Facebook : «Ακαδημία Πολιτών Βόλου» 
• e-mail: akadimiapoliton@gmail.com

Πηγή: trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου