Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργίες από δασκάλους και καθηγητές

Πρόταση για 48ωρη απεργία στις 3 και τις 4 Οκτωβρίου θα καταθέσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προς τις γενικές συνελεύσεις των μελών της. Αυτό αποφασίστηκε μετά από σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας, ενώ την δεύτερη ημέρα της 4ωρης απεργία, εφόσον αυτή βέβαια επικυρωθεί από τον κλάδο, θα ακολουθήσουν νέες γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Οι καθηγητές όμως θα κάνουν και τρίωρη στάση εργασίας στις 22 του μηνός, ημέρα κατά την οποία έχει εξαγγελθεί και η 24ωρη απεργία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ). Την απόφαση αυτή πήραν οι δυο Ομοσπονδίες μετά από σημερινή κοινή συνεδρίαση τους.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας, την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τον μισθολογικό τους υποβιβασμό.

Αρωμα κινητοποιήσεων και στα σχολεία της χώρας

Με αποψινή ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των μαθητικών συλλόγων γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αποχές, αποκλεισμούς δρόμων και συλλαλητήρια ανά γειτονιά και δήμο την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Τις αποφάσεις αυτές πήρε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας, στέλνοντας, όπως αναφέρουν, το δικό τους μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας και διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές, σχολεία.

Επίσης ζητούν:

• Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

• Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία.

• Κανένα κενό σε καθηγητές. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

• Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων.

• Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

• Να μην εφαρμοστεί ο Νόμος-Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

• Δωρεάν μετακινήσεις

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου