Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολή Γονέων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ), ξεκινά από το μήνα Οκτώβρη τη λειτουργία Σχολής Γονέων στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. 
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό. 

Τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, είναι τα εξής: 

1. Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών 

2. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών 

3. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών 

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης που θα βρείτε στα γραφεία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων. 

Για πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ν. Ημαθίας κ. Ευαγγελία Θεοδωροπούλου, Τηλ. 6947906068 ή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, κ. Ασπασία Τασιοπούλου τηλ. 2331024494

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου