Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τα αδέσποτα της Σοφίας Ζαραμπούκα ενισχύουν την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διαθέτουν 0,50 ευρώ από την πώληση κάθε βιβλίου της σειράς Τα αδέσποτα της Σοφίας Ζαραμπούκα για την ενίσχυση του έργου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή θα πραγματοποιηθούν και πολλές εκδηλώσεις για παιδιά σε σχολεία, βιβλιοπωλεία και άλλους χώρους με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας από την Ομοσπονδία, ώστε η κάθε παρουσίαση να είναι πιο βιωματική για τα παιδιά. Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις αυτές ανατρέχοντας στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του δικτυακού μας τόπου.

Η σειρά βιβλίων της Σοφίας Ζαραμπούκα με πρωταγωνιστές αδέσποτους σκύλους απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και αριθμεί μέχρι στιγμής δύο βιβλία, τη Μίνα, που μας ξεναγεί με τον δικό της τρόπο στην Αθήνα, και τον Κύωνα που μας ξεναγεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμάζονται και νέοι τόμοι. Οι ελεύθεροι, γι’ αυτό και αδέσποτοι, σκύλοι της Σ.Ζ. κυκλοφορούν και καθόλου δεν αδιαφορούν για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σχολιάζουν έτσι που να τους καταλαβαίνουν μόνο τα παιδιά και μερικοί πολύ περίεργοι μεγάλοι.

Μια πρωτότυπη και ευρηματική προσέγγιση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή, τη σύγχρονη Ιστορία αλλά και τη ζωοφιλία, από την πένα της συγγραφέα και εικονογράφου Σοφίας Ζαραμπούκα, που επέλεξε την τεχνική των κόμικς και το χιούμορ για να μιλήσει στα παιδιά για τα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου