Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εξοπλίζονται τα σχολεία ειδικής αγωγής σε Θεσσαλονίκη - Νέα Προποντίδα

Στην προμήθεια ειδικού παιδαγωγικού εξοπλισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα προβούν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Νέας Προποντίδας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα χρηματοδότηθεί για τη προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, με 535.855,65 ευρώ.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα προβεί στην προμήθεια ειδικού παιδαγωγικού εξοπλισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ένα εξειδικευμένο και ολοκληρωμένο παιδαγωγικό περιβάλλον.

Πρόκειται να εξοπλιστούν συνολικά 11 ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και 28 τμήματα ένταξης που λειτουργούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου.

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης πράξης είναι η πλήρης ένταξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην εκπαιδευτική διαδικασία, η περαιτέρω βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, και κατ’ επέκταση η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο δήμος στα σχολεία, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους καθηγητές ειδικής αγωγής προέκυψε η ανάγκη για την προμήθεια εξοπλισμού ο οποίος περιλαμβάνει:

- υπολογιστές - μηχανές γραφείου/συσκευές ήχου και εικόνας και διαδραστικούς πίνακες που βοηθούν στην ανάπτυξη του λόγου, στην αντιμετώπιση προβλημάτων μνήμης και συγκέντρωσης της προσοχής, καθώς και στην υπέρβαση των δυσκολιών ανάγνωσης και γραφής,

- έπιπλα και εξοπλισμό εργαστηρίων που θα δημιουργήσουν τον κατάλληλο χώρο όπου τα παιδιά θα μπορούν να εκφραστούν καλύτερα μέσω των ανάλογων δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση της εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους καθώς και των δεξιοτήτων τους

- εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμό για παιδιά με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα και εξοπλισμό φυσιοθεραπείας που βοηθούν στην ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων και στην επιτυχή συμμετοχή σε αθλήματα (υγείας και αναψυχής) με απώτερο σκοπό τη σωματική υγεία αλλά και τη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς και της προσωπικότητας των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Παράλληλα, με 142.492,43 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Νέας Προποντίδας.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, ο δήμος Νέας Προποντίδας, θα προβεί στην προμήθεια ειδικού παιδαγωγικού εξοπλισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ένα εξειδικευμένο και ολοκληρωμένο παιδαγωγικό περιβάλλον.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου