Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ιστότοπος: Εθελοντικό Δίκτυο Κέρκυρας

Δημιουργήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με στόχο την ανάπτυξη των εθελοντικών δράσεων στην Κέρκυρα και, τώρα, δημιούργησε και ιστοσελίδα αλλά και χώρο στα social networks προκειμένου να δώσει το εργαλείο επαφής των Κερκυραίων που θέλουν να βοηθήσουν.

Πρόκειται για το Εθελοντικό Δίκτυο Κέρκυρας το οποίο αποκτά πλέον διαδικτυακό “στέκι” στη διεύθυνση www.cfu4u.org, μία ιστοσελίδα που η κατασκευή της στηρίχθηκε καθαρά σε εθελοντική εργασία και προσφορά αλλά που έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη της οργάνωσης: “Ελπίζουμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει πάρει την τελική της μορφή. Έως τότε όλοι οι φορείς-μέλη παρακαλούνται να αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς και τις δραστηριότητες τους”, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Τί είναι το Δίκτυο

Το εθελοντικό δίκτυο αποτελεί μία πρωτοβουλία και όραμα για την προώθηση της ιδέας του Εθελοντισμού στην Κέρκυρα την προαγωγή της συνεργασίας και της διασύνδεσης για το συντονισμό φορέων της Κέρκυρας σε κοινά αποδεκτές εθελοντικές δράσεις. Το Εθελοντικού Δίκτυο Κέρκυρας ασχολείται με όλο το φάσμα του εθελοντισμού που ενδεικτικά αφορά θέματα σχετικά με: 1) τα ανθρώπινα δικαιώματα, 2) τα δικαιώματα παιδιών, 3) τα δικαιώματα γυναικών, 4) τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία, 5) την προστασία της τρίτης ηλικίας, 6) την κοινωνική αλληλεγγύη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, 7) την νεολαία, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και τη δια βίου μάθηση, 8) τις επιστήμες, 9) τον κερκυραϊκό πολιτισμό και τέχνη, 10) την προστασία του περιβάλλοντος, 12) την υγεία και πρόνοια, την αιμοδοσία κα τη δωρεά οργάνων σώματος, την πρόληψη τοξικοεξαρτήσεων, 12) τις φυσικές καταστροφές, 13) την προστασία των ζώων, 14) τον αθλητισμού και 15) την ποιότητας ζωής.
Τα μέλη του Δικτύου είναι κερκυραϊκοί φορείς και τοπικά παραρτήματα φορέων πανελλαδικής εμβέλειας πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με εθελοντική δραστηριότητα.
Το Δίκτυο αποτελεί άτυπο σχήμα χωρίς μορφή νομικού προσώπου στο οποίο οι συνιστάμενοι φορείς διατηρούν την αυτονομία τους και την διοικητική τους δομή.

Οι ιδρυτικοί φορείς-μέλη

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΙΑΤΡΟΧΕΙΡΟΥΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
CULTUREPOLIS (ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΙΟΝΙΟΥ)
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ AΜΕA ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Α.Μ.Ε.Α. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΙΟΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΤΖ «ΣΤΗΡΙΞΗ»
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ (ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΟΥΒΙΩΝ & ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ)
ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΧΕΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κοινωνικά δίκτυα

Η ομάδα του Δικτύου στο Google βρίσκεται στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/ethelontikodiktyokerkyras. Το email είναι το ethelontikodiktyokerkyras@googlegroups.com ενώ το γκρουπ στο Facebook είναι το http://www.facebook.com/home.php?sk=group_160091354053665&ap=1.
Πηγή: www.corfupress.com via blind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου