Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο 3ο θεματικό πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει το τρίτο πανευρωπαϊκό θεματικό συνέδριο με θέμα «Ενδυνάμωση των Εθελοντικών Οργανώσεων και Βελτίωση της Ποιότητας του Εθελοντισμού», στις 3-4 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν διάφορα θέματα όπως «Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Χάρτη για τον Εθελοντισμό;», «Βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ θεσμών τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντικών οργανώσεων σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας», «Θεσμοί προώθησης του εθελοντισμού στην τρίτη ηλικία», «Δράσεις για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Ανθρωπιστικού Σώματος» κ.α.

Με την παρούσα, καλούνται οι ενδιαφερόμενες εθελοντικές οργανώσεις ή φορείς που ασχολούνται με τον εθελοντισμό να αποστείλουν ηλεκτρονικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου. Για το σκοπό αυτό μπορούν να αποστείλουν email, έως και τις 10 Ιουλίου 2011, με τα στοιχεία τους στην διεύθυνση volunteerism2011@neagenia.gr, με ένδειξη στο πεδίο θέμα: “3ο Θεματικό Συνέδριο ΕΕΕ”.

Για την τελική επιλογή των οργανώσεων θα συνεκτιμηθούν διάφοροι παράγοντες όπως, η εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων θεματικών πεδίων εθελοντικής ενασχόλησης και η εκπροσώπηση από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, κάθε τελικώς επιλεγμένος φορέας θα μπορεί να εκπροσωπηθεί από έναν εκπρόσωπο στο υψηλότερο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου