Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αυλαία με νέα μηνύματα ανθρωπιάς

Μ' ΕΝΑ ατέλειωτο πάρτι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Αθήνα αποχαιρέτησε τα Special Olympics, αφού πρώτα έστειλε μηνύματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντας ότι, παρά τις αντιξοότητες και τα Μνημόνια, παραμένει κοιτίδα πολιτισμού, φιλοξενίας και, εν τέλει, ελπίδας.

Κεντρικό θέμα της τελετής λήξης των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics ήταν «η ιστορία του παιδιού από την αρχαιότητα έως σήμερα», αλλά και η «μητέρα» των παιδιών με νοητική υστέρηση. Την ευθύνη, όπως και στην τελετή έναρξης, είχε ο Φωκάς Ευαγγελινός, που χρησιμοποίησε τις παραστατικές τέχνες (κινηματογράφος, ζωγραφική, φωτογραφία), αλλά και ηθοποιούς (Δημήτρης Λιγνάδης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαρία Ναυπλιώτου και Δήμητρα Δουμένη). Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετείχαν οι Σταμάτης Κραουνάκης, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Πετρολούκας Χαλκιάς, Onirama, Αerikα, Μύρωνας Στρατής, Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Νατάσσα Μποφίλιου, που απογείωσαν στα ύψη το κέφι, πριν κλείσει η αυλαία με το σβήσιμο της φλόγας και την υποστολή της σημαίας των αγώνων, που πρόκειται να μεταφερθεί στο Πιοντσάνγκ της Κορέας, για τους Χειμερινούς Αγώνες του 2013. Τον επίλογο της βραδιάς έγραψε το συγκρότημα «Wonder Girls» (αγγελιαφόροι της κορεάτικης κουλτούρας), που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ασία.

«Οταν άρχισαν οι αγώνες, πριν από 10 ημέρες, είπαμε ότι τα Special Olympics ήρθαν στο σπίτι τους, την Ελλάδα, τη γενέτειρα του αθλητισμού», δήλωσε ο δρ Τίμοθι Σράιβερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κινήματος.

«Οι αθλητές των Special Olympics απέδειξαν ότι είναι πραγματικοί αθλητές και αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο στον αθλητισμό», πρόσθεσε η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, επιμένοντας σε εντυπωσιακούς αριθμούς συμμετεχόντων (7.000 αθλητές, από 180 χώρες του κόσμου, 25.000 εθελοντές) και στην «επανάσταση της αξιοπρέπειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου