Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πιλοτικό πρόγραμμα με οθόνες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Την πιλοτική εγκατάσταση οθονών σε δέκα λεωφορεία του οργανισμού ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που ασχολήθηκε με θέματα του Οργανισμού.

Οι οθόνες θα περιέχουν χάρτες της Θεσσαλονίκης, δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και πληροφορίες για τον καιρό και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα μέτρο που προωθεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες στις μετακινήσεις τους, ενώ οι οθόνες θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και σε περίπτωση που το μέτρο κριθεί αποτελεσματικό και χρήσιμο η εφαρμογή του θα επεκταθεί.

Παράλληλα ο κ. Στεφανίδης γνωστοποίησε ότι θα επεκταθεί μια ακόμα πιλοτική εφαρμογή, εκείνη του ειδικού συστήματος που εγκαταστάθηκε πριν από πέντε μήνες σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της Σχολής Τυφλών και ενημερώνει προφορικά τους επιβάτες για την ονοματολογία της στάσης, τα δρομολόγια και το χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει το λεωφορείο. Όπως είπε, το μέτρο αυτό βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα όρασης γι' αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες 19 στάσεις λεωφορείων, τις οποίες υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της Σχολής Τυφλών.

Ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα από την παρουσία είκοσι φυλάκων εταιρείας σεκιούριτι στα λεωφορεία. «Οι κλοπές μέσα στα λεωφορεία μειώθηκαν κατά 600% από το 2009 που ξεκίνησε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία» είπε και δεν παρέλειψε να επισημάνει και την αποτροπή του φαινομένου της εισόδου τοξικομανών στα οχήματα του ΟΑΣΘ.

Με αφορμή τις νέες επενδύσεις του Οργανισμού, γνωστοποίησε ότι το 2012 και 2013 ο ΟΑΣΘ θα επενδύσει 27 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση 90 λεωφορείων του με νέα σύγχρονης τεχνολογίας ενώ τον Σεπτέμβριο θα παραλάβει 18 νέα απλά λεωφορεία που θα ενισχύσουν τα δρομολόγια στην επέκταση του Λαγκαδά.

Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ που θα εκταμιεύσει ο οργανισμός εντός του 2011.
Με αφορμή, τέλος, τις καταγγελίες κατά του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού για τις προσλήψεις στον ΟΑΣΘ, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Φεστερίδης, ζήτησε να πληροφορηθεί για το καθεστώς των προσλήψεων.

«Οι προσλήψεις στον ΟΑΣΘ γίνονται βάσει του κανονισμού του ΟΑΣΘ και με νόμιμες διαδικασίες. Ειδικά με τις προσλήψεις οδηγών και τεχνικού προσωπικού ασχολείται επιτροπή στην οποία συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ. και εκπρόσωποι των εργαζομένων», απάντησε ο κ. Στεφανίδης.

Πηγή: Voria.gr  via zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου