Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Κάτσε όπως είσαι…»: ένα εικαστικό κοινωνικό δρώμενο για τη πλατεία Ναυαρίνου

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕΘΕΑ) βρίσκεται από τις 8 Απρίλη στην καρδιά της πόλης με ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Ναυαρίνου. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και στόχος της είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις δωρεάν δυνατότητες συμβουλευτικής και θεραπείας στους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη.
Στο πλαίσιο αυτής της αλληλεπίδρασης, την Κυριακή 05 Ιουνίου στις 19.00, το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παιδιά Εν Δράσει και η καλλιτεχνική κολεκτίβα Unblock Art καλούν όλα τα παιδιά της γειτονιάς να χρωματίσουν με μπογιές και πινέλα μονόχρωμα παγκάκια που στη συνέχεια θα στηθούν σε παιδικές χαρές της πόλης.

Μια συμβολική πράξη για την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η ζωή των παιδιών στις γειτονιές καθημερινά υποβαθμίζεται. Εδώ και πολλά χρόνια έχουν ελαχιστοποιηθεί οι ελεύθεροι χώροι , τα πάρκα και οι ανοιχτές γειτονιές. Στη γιορτή αυτή τα ίδια τα παιδιά ζωγραφίζουν τα παγκάκια και στη συνέχεια τα τοποθετούν στην παιδική χαρά. Μια συμβολική μα συνάμα χρηστική και ουσιαστική κίνηση από τα ίδια τα παιδιά για τη γειτονιά τους.
Κυριακή 05 Ιουνίου από τις 19.00 το απόγευμα, στο χώρο δίπλα στην παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου. Θα υπάρχουν χρώματα, παγκάκια και μουσική.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2310 212030/1 Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (cc@kethea-ithaki.gr)
2310 552655 Παιδιά Εν Δράσει (info@kidsinaction.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου