Τρίτη 3 Μαΐου 2011

18ος Πανελλήνιος Διαγωνισµός Μαθητικών Εντύπων

Αποδεικνύουν περίτρανα πως θα είναι η επόμενη γενιά δημοσιογράφων. Εκείνοι που θα βλέπουν, θα αφουγκράζονται, θα ερευνούν και θα κάνουν ρεπορτάζ για κάθετι που τους κάνει εντύπωση. Τα πρώτα δείγματα καλής γραφής, δε, τα έδειξαν στον 18ο Πανελλήνιο ∆ιαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ», όπου φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 400! 
Μαθητές γυμνασίων απ’ όλη τη χώρα, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δημοσιογράφου, μετέφεραν στο χαρτί όλα όσα εκείνοι ήθελαν να σχολιάσουν. 

Με σημειωματάρια, κασετοφωνάκια και φωτογραφικές μηχανές ξεχύθηκαν στους δρόμους για να βγάλουν αποκλειστικά θέματα και να βρουν στοιχεία για τα ρεπορτάζ τους. Οι νεαροί δημοσιογράφοι είδαν τις μαθητικές εφημερίδες, στις οποίες «δουλεύουν», ως μία πρώτης τάξης ευκαιρία να μιλήσουν για ζητήματα που τους αφορούν ή για εκείνα που βλέπουν με εντελώς διαφορετικό μάτι απ’ ό,τι οι μεγάλοι. 

Ξεχωριστή θέση στις σχολικές εφημερίδες και τα περιοδικά έχουν οι συνεντεύξεις που πήραν οι νεαροί μαθητές από προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Ετσι, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Αλκη Ζέη καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δαιμόνιων ρεπόρτερ. 

Σημειώνεται πως τα μαθητικά έντυπα του γυμνασίου που θα βραβευθούν, στις 8 Μαΐου, είναι έξι. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτικά μηχανήματα αλλά και σπάνιες εκπαιδευτικές εκδόσεις περιμένουν τους νικητές. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι δημοσιογράφοι των «ΝΕΩΝ» Μηνάς Βιντιάδης, Μανώλης Πιμπλής, ∆ημήτρης Πεφάνης και η γραφίστρια Κατερίνα Μαρούσιτς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου